Open Source-robotten: Mød dommerpanelet

I dag skyder vi Ingeniørens store Open Source-robotprojekt i gang. Målet er at bygge en robot, der ikke må koste mere end 5.000 kr. i materialer. Men først skal vi have fundet en opgave tiI robotten. Og her kan I - alle ing.dk's læsere - byde ind med ideer. Vores dommerpanel udvælger en af ideerne - og så skal robotten bygges. Den opgave står FabLab RUC for i samarbejde med ing.dk-læserne. Men det vender vi tilbage til.

Klik her og se videoen, hvor vi præsenterer robotkonkurrencen og den teknik, der skal bruges

Læs også: Kom og byg med på Ingeniørens robot

Først skal opgaven som sagt findes. De fem dommere, der skal se på de indkomne forslag og udvælge robottens opgave, er:

Esben Østergaard (herunder) er medstifter af den danske iværksættersucces Universal Robots, som blev grundlagt i 2005. Han er ansvarlig for forbedringer af eksisterende robotter og udviklingen af nye. I sin fritid spiller han bl.a. robotfodbold – hans hold STATIC blev verdensmester i FIRA-robotfodbold i 1998.

Nigel Edmondson (herunder) er Managing Director i MADE, som arbejder for at styrke produktionsindustrien i Danmark gennem forskning, innovation og nye teknologier. Han har en industriel ph.d. i robotteknologi, masser af international erfaring og har været ansat hos både Grundfos og Maersk Line.

Ole Madsen (herunder) er professor på Institut for Mekanik og Produktion på Aalborg Universitet. Han er civilingeniør, ph.d., med særligt fokus på bl.a. automatisering og robotter.

Søren Peter Johansen (herunder) er faglig leder ved Teknologisk Institut, Robotteknologi, og netværksleder for DIRA, Dansk Robot Netværk.

Nicolas Padfield (herunder) er datalog, specialkonsulent og leder af FabLab RUC, som er et eksperimenterende forsknings- og læringsmiljø med fokus på robotter og 3D-print.

Bjørn Godske (herunder) er journalist på Ingeniøren, uddannet ingeniør og skriver primært motor- og robotstof. Han er også journalisten, der er tilknyttet Open Source-robotten.

Den 23. oktober mødes dommerne til en votering om, hvilken af læsernes ideer der skal bygges over de kommende uger.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Robotter til industriel sprøjtelakering har eksisteret i mange år. Mit forslag til jeres ’allemands’-OS-robot er en sprøjterobot til mere privat brug. Selv har jeg haft megen glæde af at kunne opfriske eller nylakere forskellige emner. Og hertil er sprøjtedåser rigtig gode. Problemet er at opløsningsmidlerne er skadelige for sundheden, og man må beskytte sig med maske for munden. Disse er sjældent ordentligt tætte, så man skal helst skal holde vejret mens man sprøjter. Og det kan man jo kun i kort tid. Jeres robot skal kunne forsynes med en holder til dåsen, som dels skal kunne påvirke trykknappens funktion, dels ryste dåsen med jævne mellemrum. For at man skal kunne sprøjte forskelligt formede emner, vil det være praktisk med en tilkoblet 3D-skanner af en art. Og/eller man kan supplere robotten med en drejeskive. Robotten vil også være anvendelig til andre former for sprøjtebehandling med dåse, som f.eks. imprægnering og rensning.

  • 0
  • 0

Uden at tage stilling til dit anvendelsesforslag, vil jeg nu nok mene at du med fordel kunne erhverve dig en maske ( http://www.carl-ras.dk/e-shop/sikkerhed/aa... ) med filtre til oploesningsmidler ( http://www.carl-ras.dk/e-shop/sikkerhed/aa... ) hvis du maler en del med sproejtedaaser. Det kraever desvaerre at man fjerner evt. skaegvaekst inden man skal male, men bortset fra det mener jeg prisen er til at det vaerd for at beholde sine aveoler i kampdygtig stand.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten