Open source-robotten: Dét skal vi lave!
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Open source-robotten: Dét skal vi lave!

Så blev det dommens dag for Ingeniørens Open Source-robot. På en solbeskinnet og vindomsust mark ved Roskilde, nærmere bestemt i RUC’s bygning 4, hvor FabLab RUC holder til, mødtes dommerpanelet her til formiddag til en votering om, hvilken af de mange forslag til brug af OS-robotten, som ing.dk’s læsere har fremlagt, der skal blive til virkelighed.

Læs også: Open Source-robotten: Mød dommerpanelet

Til stede er FabLab RUC’s Nicolas Padfield, Universal Robots’ Esben Østergaard, MADE’s Nigel Edmondson og Søren Peter Johansen, netværksleder for robotnetværket DIRA. Journalist ved Ingeniøren Bjørn Godske og professor Ole Madsen fra AAU, som har speciale i bl.a. automatisering og robotter har begge 'brevstemt'.

Men mælkebøtter står udendørs

Der bliver 'sparket dæk' på robotten, rykket i den, og de tekniske specifikationer diskuteres.

Læs også: GRAFIK: Det skal du bruge for at bygge en robot

Så er det tid til at gennemgå forslagene. Flere af dem er ikke helt velegnede til denne robot, og dommerne understreger, at OS-robotten under alle omstændigheder kun vil kunne være en industriel demonstrator, ikke et industrielt projekt, da det ville kræve en CE-mærkning.

Læs også: Kom med dit bud: Hvad skal vores Open Source-Robot lave?

Med det forbehold kan diskussionen af de konkrete projektforslag gå i gang.

Esben Østergaard kan godt lide ideen om ’kamera ved foredrag’ – Universal Robots har allerede en af sine robotter ude som kamerarobot. Så det er der et marked for. Nicolas Padfield indskyder, at begrænsningen i sådan et projekt vil blive, at robotten ikke vil kunne køre hurtigt og derefter stoppe brat.

Mælkebøtteplukning er oppe at vende. Ideen er god, er der enighed om. Men da det skal foregå udendørs, vil driften være vejrafhængig.

Ing.dk's læser Michael Knudsen foreslår oppotning af småplanter i økologisk gartneri

Esben Østergaard: »Den type opgaver så vi også for ti år siden …«

Søren Peter Johansen: »Ja, og de er ikke løst endnu! Fordi det er så svært.«

Nigel Edmondson: »Især fordi det er organiske og uensartede enheder, robotten skal løfte.«

Esben Østergaard: »Det er en spændende opgave …«

Nigel Edmondson: »Jeg er bange for, vi er ude i noget, der kræver alt for meget teknologi …«

Kunsten at åbne en gasdåse

Ing.dk's læser Flemming Ottsen foreslår, at robotten skal håndtere vejning og åbning af gasdåser i hans firma.

Esben Østergaard: »Det er en udfordring med gribningen …«

Nicolas Padfield: »Opgavestilleren mener, det kan gøres med en magnet.«

Nigel Edmondson: »Det er en klassisk industriel opgave, pick and place. «

Nicolas Padfield: »Det er ikke allemandseje, men der er lidt kød på opgaven med lidt Storm P.-tænkning om, hvordan proppen skal ud.«

Søren Peter Johansen: »Og så er det en realistisk opgave at løse i det givne tidsrum og inden for rammen af de 5.000 kroner.«

Så der har vi den – OS-robotten skal håndtere gasdåser i Flemming Ottsens virksomhed.

Nicolas Padfield lægger om kort tid et oplæg på FabLab RUC-bloggen, og så skal der sparres og diskuteres og robotnørdes. Følg med på bloggen og deltag i udviklingsarbejdet de kommende ni uger.

Spændende ! og tillykke til Flemming Ottsen, og Flemming er det muligt at tage en video af den proces robotten udfører, som I udfører den nu ? Så er det vist meget enkelt forklaret til alle os læsere, hvad det er processen er.

  • 2
  • 0

Tusind tak, det var jo en dejlig nyhed at få!
God idé -Jeg skal se at få beskrevet processen nærmere og får taget et par videoer, når jeg i morgen er ovre ved produktionslinien på Fyn.
Vi glæder os til at arbejde med projektet og gøre os nogle erfaringer med robotimplementering her på Strandmøllen.

  • 3
  • 0

Er selv PLC og robot programmør og arbejder for en af strandmøllens automations leverandører, så syntes da dette er et ganske spænende projekt.

Lad os få nogle billede og video så vi kan se opgaven og måske komme med nogle bud på hvordan det skal laves.

  • 1
  • 0