Omstridt Aarhus-forskning blev stort set aldrig kvalitetstjekket
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Omstridt Aarhus-forskning blev stort set aldrig kvalitetstjekket

PLUS.
Illustration: MI Grafik / Lasse Gorm Jensen

Det forskningscenter på Aarhus Universitet, som udgav den omstridte oksekødsrapport, benyttede sig aldrig af peer review og kun sjældent af intern fagfælle-kontrol til sine egne rapporter, viser universitetets egen undersøgelse.

Det var en regel med meget få undtagelser, at forskningen fra Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA) ved Aarhus Universitet blev publiceret uden kvalitetssikring – i hvert fald når centret udgav rapporter på eget brevpapir i samarbejde med interessenter. Det viser den undersøgelse, som dekanatet

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

ved Aarhus Universitet har gennemført oven på den såkaldte oksekødsrapport. Da Ingeniøren i et interview påpeger den manglende fagfællevurdering over for prodekan Knud Nielsen, svarer han: »Det har du ret i. Det kommer vi til at lave om på.« Rapporten, som bagatelliserede oksekødets klimapåvirkning, trak universitetet tilbage i september, efter at det var kommet frem, at landbrugsorg...