Omstridt Aarhus-forskning blev stort set aldrig kvalitetstjekket

PLUS.
Illustration: MI Grafik / Lasse Gorm Jensen

Det forskningscenter på Aarhus Universitet, som udgav den omstridte oksekødsrapport, benyttede sig aldrig af peer review og kun sjældent af intern fagfælle-kontrol til sine egne rapporter, viser universitetets egen undersøgelse.

Det var en regel med meget få undtagelser, at forskningen fra Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA) ved Aarhus Universitet blev publiceret uden kvalitetssikring – i hvert fald når centret udgav
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.