Omgår kinesisk censur med Sim City-lignende bykort
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig vore nyhedsbreve, accepterer du også vores brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-koncernen lejlighedsvis må kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud med videre via telefon, sms og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Omgår kinesisk censur med Sim City-lignende bykort

Den kinesiske søgemaskine Baidu har sejret, hvor Google måtte give op. En opfindsom løsning har gjort det muligt at gå på opdagelse i kinesiske storbyer online - uden at komme på kant med den kinesiske censur.

De kinesiske myndigheder er ikke glade for oversigtskort, der viser nærbilleder af dette og hint, hvilket bevirker, at der er grænser for, hvor tæt online-korttjenester som eksempelvis Google Maps kan komme på de kinesiske byer. Men nu har den kinesiske søgemaskine Baidu, som også har en online-korttjeneste, fundet en måde at omgå den kinesiske censur på, skriver blandt andet thedailybunch.com.

Ved at pixelere byerne, så de ligner noget fra de klassiske Sim City-computerspil, er det muligt at komme helt tæt på bygninger, veje og parker, uden at myndighederne kræver elementerne bortcensureret. Resultatet er et fascinerende, stilistisk pixel-perspektiv af Kinas største byer, hvor det, som de kinesiske myndigheder betragter som følsomme elementer, dog stadig er fjernet fra kortet.

Man kan selv gå på opdagelse i det kinesiske real-life Sim City via map.baidu.com. Det kan eksempelvis foregå ved at finde frem til Shanghai og zoome tilstrækkeligt ind, hvorefter en ekstra knap fremkommer i kortets øverste højre side. Hvis man klikker på den, skifter perspektivet til pixel-perspektivet. Det hele kræver dog en del tålmodighed, da den kinesiske korttjeneste i skrivende stund er ret langsom målt fra en dansk internetforbindelse, hvilket muligvis skyldes nyheden om de kinesiske pixel-byer.

Dokumentation

Udsnit af Shanghai fra maps.baidu.com

map.baidu.com
The Daily Bunch

Kommentarer (13)

Wow, man kan godt nok zoome langt ind hvor det stadig ser godt ud. Og det ser virkelig godt ud. Imponerende!

  • 0
  • 0

Enig. Det er rigtig flot lavet.

Det er også lidt nemmere at få det til at se rigtig godt ud når man ikke viser rigtige billeder, men nøjes med pæne animationer. ;) Kan da i hvert fald se at det ser lidt pænere i animeret udgave i Beijing end i rigtig udgave - der er nogle af bygningerne lidt mere slidte. :D

Men rigtig sjovt at det trods alt ligner så meget at man kan genkende stederne. :)

  • 0
  • 0