Olieudslip 50 procent værre end hidtil antaget

Sent i aftes offentliggjorde det amerikanske energiministerium et nyt estimat for, hvor meget olie, der strømmer ud fra borehullet, hvor platform Deep Water Horizon eksploderede for 58 dage siden.

Ifølge de nye beregninger forventer forskerne, at der strømmer mellem 35.000 og 60.000 tønder råolie ud i døgnet, hvor det forrige estimat lå på mellem 20.000 og 40.000 tønder.

De nye beregninger er lavet på baggrund af HD-video, akustiske teknologier og trykfølsomme sensorer, der er monteret inde i den såkaldte top hat, der opsamler omkring 15.000 tønder olie i døgnet, oplyser den amerikanske udgave af tv-kanalen CNN, der citerer den amerikanske indenrigsminister Ken Salazar.

De nye beregninger blev diskuteret blandt forskerne på et ti timer langt møde søndag i Seattle, som blev efterfulgt af en tre timer lang telefonkonference mandag.

BP har været stærkt kritiseret for ikke at stille HD-video til rådighed, selv om den har eksisteret så længe, der er blevet optaget video fra havbunden. Som forklaring har BP angivet, at båndbredde mellem det skib, som videokameraet er sluttet til og fastlandet er begrænset, hvorfor det er nødvendigt at brænde HD-videoen ned på Blu-ray-skiver, hvilket ifølge BP tager flere dage.

Dokumentation

Link til CNN: Oil estimate raised to 35,000-60,000 barrels a day

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Men så må tidshorisonten for, hvornår lommen er udtømt vel også reduceres? Poul-Henning kom med et estimat på 15-25 år den 2/6 [1], men jo hurtigere det fosser ud, jo hurtigere må lommen jo blive tømt - for det ser jo ikke ud til BP rigtigt har held til at lukke det.. Og Hurricane season kommer jo snart....

[1] http://ing.dk/artikel/109034-live-bp-igang...

  • 0
  • 0

Der bores en aflastningsbrønd, som bruges til at dræbe den løbske brønd ved at pumpe tungt boremudder som frakturerer formationen og dermed til sidst "drukner" blow-out brønden da den hydrostatiske søjle af mudderet overstiger reservoirtrykket. Det arbejde foregår parallelt fra to forskellige rigge og afsluttes med stor sikkerhed i August.

Hvis estimaterne om 35-60.000 tønder om dagen er sande, er det en brønd der kun overgåes af de bedste brønde i Mellemøsten. På den baggrund har BP fundet et guldæg....

Der findes ikke olielommer i undergrunden men reservoirer. Olien er lagret i porøsiteten i formationen og der er ikke noget hul tilbage bagefter.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten