Olietørken i Nordsøen fortsætter de næste fem år
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Olietørken i Nordsøen fortsætter de næste fem år

For tredje år i træk må Energistyrelsen skrue ned for forventningerne til den danske olieproduktion i 2007. Styrelsen må samtidig erkende, at i forhold til tidligere prognoser har forventningerne til de næste fem år været for optimistiske.

I stedet for 19 millioner kubikmeter olie bliver der i 2007 kun hevet 18,1 mio. kubikmeter olie op af undergrunden på de danske felter. For de næste fire år nedsættes prognosen med fra 0,7 til 1,5 millioner kubikmeter olie i forhold til forventningerne i styrelsens årsrapport fra i sommer.

Ifølge Energistyrelsen skyldes hovedparten af nedskrivningen i 2007, at man forventer en mindre olie-produktion på felterne Syd Arne og Halfdan, som opereres af henholdsvis af Hess Danmark og Mærsk Olie og Gas.

De formindskede forventninger til og med 2011 - som i gennemsnit ligger seks procent lavere - forklares med mindre produktionspotentiale på felterne Syd Arne og Tyra Sydøst, samt at Hejre-fundet ikke sættes i drift så tidligt som før forventet.

Energistyrelsen godkendte ligeledes i september i år en udsættelse af tidspunktet for idriftsættelse af felterne Alma og Elly til senest 2011.

Ifølge Energistyrelsen bliver der også produceret mindre naturgas i 2007 end forventet. Det skyldes, at Dong Naturgas ikke har aftaget så meget gas i år.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først