Olietørken i Nordsøen fortsætter de næste fem år
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Olietørken i Nordsøen fortsætter de næste fem år

For tredje år i træk må Energistyrelsen skrue ned for forventningerne til den danske olieproduktion i 2007. Styrelsen må samtidig erkende, at i forhold til tidligere prognoser har forventningerne til de næste fem år været for optimistiske.

I stedet for 19 millioner kubikmeter olie bliver der i 2007 kun hevet 18,1 mio. kubikmeter olie op af undergrunden på de danske felter. For de næste fire år nedsættes prognosen med fra 0,7 til 1,5 millioner kubikmeter olie i forhold til forventningerne i styrelsens årsrapport fra i sommer.

Ifølge Energistyrelsen skyldes hovedparten af nedskrivningen i 2007, at man forventer en mindre olie-produktion på felterne Syd Arne og Halfdan, som opereres af henholdsvis af Hess Danmark og Mærsk Olie og Gas.

De formindskede forventninger til og med 2011 - som i gennemsnit ligger seks procent lavere - forklares med mindre produktionspotentiale på felterne Syd Arne og Tyra Sydøst, samt at Hejre-fundet ikke sættes i drift så tidligt som før forventet.

Energistyrelsen godkendte ligeledes i september i år en udsættelse af tidspunktet for idriftsættelse af felterne Alma og Elly til senest 2011.

Ifølge Energistyrelsen bliver der også produceret mindre naturgas i 2007 end forventet. Det skyldes, at Dong Naturgas ikke har aftaget så meget gas i år.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten