Olieselskaber og stater tjekker beredskabsplanerne en ekstra gang

9. juni 2010 kl. 16:072
Energistyrelsen stiller ikke nye sikkerhedskrav, før den officielle rapport om katastrofen på boreplatformen Deepwater Horizon er klar om adskillige måneder.
Artiklen er ældre end 30 dage

I Storbritannien vil regeringen intensivere miljøkontrollen på boreplatformene i Nordsøen.

I Norge har regeringen stoppet for boringer på dybt vand, indtil man kender grunden til oliekatastrofen i Den Mexicanske Golf.

I Danmark afventer Energistyrelsen den officielle forklaring på ulykken, der kostede 11 medarbejdere livet og hver dag sender omkring fem millioner liter olie ud i havet, før der bliver taget stilling til, om sikkerheden omkring boreplatformene skal øges.

»Det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt der er behov for ændringer i Danmark. Når vi har en officiel rapport om grundårsagen til ulykken, vil vi også vurdere, om der skal strammes op,« siger civilingeniør Søren Frederiksen, Energistyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forudser, at det kan tage adskillige måneder, før rapporten foreligger.

Ikke desto mindre er det sådan, tror han, at de fleste myndigheder tænker. Samtidig vurderer han, at olieselskaberne selv er i færd med at udvise rettidig omhu:

»Jeg forventer, at alle olieselskaber er i gang med at gennemgå deres procedurer og beredskabsplaner for, om de gør tingene på den rigtige måde. Ud fra tanken: Hvad hvis det samme sker for os, som skete for BP, vurderer de, om de så er klar. For der er mange operationer rundt omkring i verden, der ligner den, der gik galt i Den Mexicanske Golf,« fastslår Søren Frederiksen.

Norge og England på dybt vand

Til forskel fra Norge og Storbritannien, der lige er begyndt at udforske det dybe vand vest for Shetland, arbejder olieselskaberne i Danmark ikke på dybt vand, men på 60-70 meters dybde, og der bliver anvendt noget helt andet boreudstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter katastrofen på boreplatformen Deepwater Horizon intensiverer den britiske regering nu miljøkontrollerne på boreplatformene, sagde den liberale minister Chris Huhne i går.

Ud over at fordoble antallet af miljøinspektioner har regeringen nedsat en ny olieindustrigruppe, der har fået til opgave at rapportere om Storbritanniens evne til at forhindre og rense op efter oliespild.

Ifølge New Civil Engineering sagde Chris Huhne, at han vil sørge for, at olie- og gasindustrien i Storbritannien praktiserer den strengeste sikkerhedskultur, særligt nu hvor jagten på olie vest for Shetland lige er gået ind.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
10. juni 2010 kl. 09:27

I Norge har regeringen stoppet for boringer på dybt vand, indtil man kender grunden til oliekatastrofen i Den Mexicanske Golf.

Den 8. juni havde ing.dk en artikel, hvor de hævder, at Norge har "stoppet oliejagt på dybt vand".

Jeg skrev en kommentar, hvor jeg påviste, at det ikke medførte rigtighed, da regeringen blot havde stoppet tildeling af nye ledeområder, indtil årsagen til udslippet i Mexikogulfen var klarlagt. - Al boring, produktion og evt. nye leteboringer på allerede tildelte felt ville fortsætte.

Til trods for dette øger ing.dk det ukorrekte indhold dagen efter ved at hævde, at man ikke bare har stoppet "oliejagt" (leting), men også boring.

Prøv nu at se her:http://www.aftenposten.no/okonomi/innland/article3676795.ece

Og kom så med en berigtigelse!!

Ellers vil jeg næste gang ikke nøjes med at skrive "ukorrekt" - da er "bevidst løgn" det eneste dækkende.

Med hilsen

Peder Wirstad

PS: Som jeg skrev i min kommentar til forrige artikel, så syntes jeg, det var beklageligt, at beslutningen om at udsætte tildelingen af letekonsessioner ikke medførte, at produktionen af olie ikke ville blive forsinket med et eneste fad. Jeg ville derfor ønske, at ing.dk's artikel var sand.

Bevist misinformation ødelægger dog langt mere end det miljø, for meget olie kan gøre. - Den kan ødelægge hele samfundet.

1
9. juni 2010 kl. 23:46

Sir David King, Director of the Smith School of Enterprise and the Environment, has today called on governments to recognise that they need to develop alternative solutions to reduce our continued dependence on oil reserves and create a clear pathway towards a de-fossilised economy. The former UK chief scientific adviser said that as global oil demand starts to outstrip supply, oil companies will be forced to drill in unconventional places.http://aqviva.dk/2010/06/governments-have-their-heads-in-the-sand-when-it-comes-to-oil/