Jeg syndes det er godt at de bruger penge på at reducere konsekvenserne af deres produkter. Men i betragtning af den samlede størrelse af de involverede firmaer, så er 100 M$ om året noget tamt.
En milliard dollars, svarende til omkring 6,7 milliarder kroner, vil verdens 10 største olieselskaber investere i ‘innovative lavemissionsteknologier’ over de kommende 10 år. Det meddeler The Oil and Gas Initiative, OGCI, der er et FN-støttet initiativ bestående af 10 af verdens største olie- og gasproducenter, fredag i en pressemeddelelse.
Milliarderne placeres i en fond, som ifølge OGCI har til formål at ‘fremskynde udvikling og implementering af innovative lavemissionsteknologier’. Samtidig vil fondens investeringer være rettet mod løsninger, der kan effektivisere energiintensiteten i transport- og industrisektoren.
Ifølge OGCI er investeringen et klart bevis på olie- og gasindustriens vilje til at bidrage med løsninger, der kan være med til at tackle de globale klimaudfordringer.
OGCI har selv identificeret to kerneområder, som fonden skal sætte særligt fokus på: CO2-lagring og reduktion af methan-udslip fra olie- og gasindustrien. Sidstnævnte med henblik på at maksimere klima-fordelene ved brug af naturgas, som OGCI udtrykker det i pressemeddelelsen.
Samtidig tror OGCI på, at fangst og lagring af CO2 kan bredes ud i stor skala.
OCGI består af som nævnt af 10 af verdens største gas- og olieselskaber: BP, Shell, Statoil, CNPC, Eni, Pemex, Reliance, Repsol, Saudi Aramco og Total. Tilsammen står selskaber for omkring en femtedel af verdens olie- og gasproduktion.
Sidste år udgav OGCI en rapport, der bakkede op om klimaaftalen i Paris og samtidig skitserede, hvad selskaberne planlagde at gøre for at imødegå klimaudfordringerne.
Jeg syndes det er godt at de bruger penge på at reducere konsekvenserne af deres produkter. Men i betragtning af den samlede størrelse af de involverede firmaer, så er 100 M$ om året noget tamt.
Men i betragtning af den samlede størrelse af de involverede firmaer, så er 100 M$ om året noget tamt.
Det tør siges. Det er under 0,2 promille af den årlige offentlige støtte til olieindustrien - henhold til IEAs oplysninger.
OK - firmaerrne repræsenterer blot 20% af olieproduktionen. Så lad os sige 1 promille i forhold til støtten af deres produktion.
Spændende med Exxon. Mon ikke de hoppper for at komme med på vognen? Er de ikke blevet inviteret?
Mon ikke det meste af deres motivation går på at deres energibesparelser gør de kan sælge den energi, de ellers selv ville bruge.
Ligeledes med metan og andre udslip, alt sammen energi der kan sælges frem for spildes.
Det er godt politisk spin de har gang i. Alt gøres for at forsinke politiske beslutninger om at udfase fossiler.
Det viser at fossil branchen godt ved hvad vej det går.
Mon ikke det meste af deres motivation går på at deres energibesparelser gør de kan sælge den energi, de ellers selv ville bruge.
Man skal ikke forvente at afvikling af fossiler sker som følge af moralske eller etiske overvejelser. Vi lever i en markedsøkonomisk verden, ok, hvorfor så ikke anerkende at afviklingen skal ske vha af markedskræfterne. Det marked vi har giver uhørte fordele til fossiler, det er vanvid og bør stoppes så markedet kommer ud af paralysen og kan levere ægte konkurrence på lige vilkår mellem teknologierne. Altså slut med konkurrenceforvridende subsidier og gratis forurening.
Det handler ikke om at begrænse brugen af fossiler men om at begrænse/stoppe udledningerne af drivhusgasser til miljøet - luft og hav. Hvis det kan ske vha CCS er det da udmærket. En markedsmekanisme der gør CCS, eventuelt Bio CCS, konkurrencedygtig i forhold til traditionel fossilafbrænding er lige hvad vi har brug for indtil vi har et fuldt udbygget VE og akraft energiforsyningssystem - som iøvrigt givetvis vil udkonkurrere fossiler på længere sigt.
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard