Olieselskab ødelagde beviser om udslip i Den Mexicanske Golf
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Olieselskab ødelagde beviser om udslip i Den Mexicanske Golf

Det amerikanske Halliburton slutter sig nu til listen over selskaber, der er skyldige i lovovertrædelser i forbindelse med oliekatastrofen i Den Mexicanske Golf i 2010.

Selskabet erkender nemlig, at det har ødelagt bevismateriale i forbindelse med ulykken, og får derfor den maksimale straf.

Selskabet har lagt otte milliarder kroner til side til at betale erstatningskrav, men skal derudover være under skærpet opsyn i tre år.

Halliburton accepterer også at donere omkring 310 millioner kroner til National Fish and Wildlife Foundation.

Ulykken blev den største oliekatastrofe i USA’s historie, da millioner af tønder råolie strømmede ud i 87 dage, før det lykkedes olieselskabet BP at stoppe lækket.

Både BP og Transocean, ejer og operatør af olieriggen, er kendt skyldige i flere lovovertrædelser, som blandt andet førte til, at 11 af deres egne medarbejdere måtte lade livet.

BP betalte sidste år 26 milliarder kroner i et forlig med de amerikanske myndigheder, skriver Jyllands-Posten.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten