Oliepøl under New York skaber frygt for farlige dampe
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Oliepøl under New York skaber frygt for farlige dampe

En gigantisk oliepøl under Brooklyn i New York er endnu større end hidtil antaget, viser foreløbige undersøgelser fra den amerikanske miljøstyrelse (EPA).

Styrelsen frygter, at farlige gasdampe stiger op i boliger og virksomheder. Der er allerede fundet enkelte høje koncentrationer af eksplosiv metangas, og nu presser politikere og miljøorganisationer på for at få fjernet olien under byen, skriver nyhedsbureauet Associated Press.

En rapport fra 1979 fastslog størrelsen af oliepølen til 64 millioner liter, men onsdag oplyste EPA, at staten bør gøre et ekstra arbejde for at rense jorden under Brooklyn, da nye undersøgelser tyder på, at oliepølen er større end hidtil antaget.

Olieselskaber har allerede fjernet 34 millioner liter olie

Ifølge olieselskabet Exxon Mobil kommer en del af olien fra lækager på raffinaderier i det nordlige område af Brooklyn med det misvisende navn Greenpoint. Lækagen startede formentlig tilbage i starten af det tyvende århundrede og har stået på i rigtig mange år, skriver AP.

Exxon Mobil og andre olieselskaber, der arbejdede i Greenpoint, har allerede pumpet 34 millioner liter olie op fra undergrunden, men nu stiger presset på selskaberne for at gøre mere.

Oprensning vil tage 25 år

Staten New York har tilbage i 2001 regnet på, hvor lang tid det ville tage at fjerne alt olie, og svaret lød på 25 år. Men det er ikke godt nok, mener republikaneren Anthony Weiner.

»EPA stiller flere spørgsmål, end styrelsen besvarer,« siger Anthony Weiner, der dog glæder sig over, at EPA nu anbefaler flere undersøgelser.

»Den gode nyhed er, at styrelsen for første gang har stukket næsen ned under teltet,« siger han.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først