Olieplatform i amerikansk sø eksploderede

Illustration: Screenshot fra Youtube

En olieplatform i søen Lake Pontchartrain i den amerikanske delstat Louisiana eksploderede omkring kl. 2.15 natten til mandag dansk tid, ca. 19.15 lokal tid. Syv personer er såret, og en er meldt savnet, skriver New York Times.

Myndighederne modtog flere meldinger om lyden af en eksplosion, der kunne høres i byen Kenner, samt ild og røg ved platformen.

Læs også: Sikkerhedsekspert tror ikke på opklaring af branden i Fredericia

Indtil videre er syv personer på hospitalet med brandskader og skader efter lufttrykket fra eksplosionen. Fem af disse er i en kritisk tilstand. En person er stadig savnet.

Rengøringsmidler antændte platformen

Det vides indtil videre ikke, hvad årsagen til eksplosionen er. På byen Kenners officielle Facebook-side oplyses det, at rengøringsmidler antændte på platformens overflade.

Umiddelbart vil den ansvarlige efterforsker dog ikke bekræfte dette, men understreger, at undersøgelsen fortsætter, og at efterforskerne vil forhøre de indlagte arbejdere fra platformen, når deres tilstand muliggør det.

Læs også: To eksplosioner i kinesiske olierørledninger

Boreplatformen er relativt lille og bruges normalt til opbevaring og overførelse af olie. Den er ejet af Clovelly Oil Co.

Brandmyndighederne var stadig ved at stoppe eventuel forbindelser til olie og slukke brandene for et par timer siden, fortæller brandchef Dave Tibbetts.

Påvirker ikke drikkevandet

Der er en mulighed for, at der kan lække olie i søen, men ifølge præsidenten for Jefferson Parish, Mike Yenni, vil det ikke have betydning for drikkevand til byen. Det hiver man op fra Mississippi River, som er uberørt af episoden.

Grundet relativt roligt vejr vil det formentlig være nemt at rense og ikke have den store betydning for miljøet, vurderes det af de lokale myndigheder.

Læs også: Risiko for gaseksplosion lukkede borerig uger før katastrofen

Den lokale kystvagt igangsætter nu en evaluering af vandkvaliteten i Lake Pontchartrai, skriver ABC News.

Nedenfor kan du se det officielle pressemøde:

Emner : Olie