Økonomirod sender nyt fødevareinstitut på skrump

En række talknusere i Danmarks Fødevareforskning var på orlov og langtidssyge i 2004. Det er ifølge instituttet en af forklaringerne på, at regnskabet for 2004 endte med et gigantunderskud på 33 millioner kroner.

Men den forklaring er ikke god nok for Forbrugerministeriet, der nu har bedt revisionsfirmaet PriceWaterhouse kigge Danmarks Fødevareforsknings økonomi efter i sømmene.

Underskuddet betyder, at hver sjette ansatte svarende til 124 personer skal finde nyt job i år og næste år, skriver Politiken.

Dertil kommer, at instituttet de kommende tre år kan vinke farvel til 60 millioner kroner i bevillinger.

Grundskud mod VK's fødevareflagskib

Danmarks Fødevareforskning, der netop har skiftet navn fra det et år gamle Danmarks Fødevare- og Veterinærforskning, beskæftiger 775 personer, der blandt andet vurderer fødevarekvalitet og forurening af fødevarer.

Det er den forskning, der er truet af sparekniven.

Af et referat fra mandagens bestyrelsesmøde i Danmarks Fødevareforskning fremgår det, at PriceWaterhouse også skal se på det planlagte budget for 2005, samt om direktionens forslag til en redningsplan er realistisk.

Danmarks Fødevareforskning blev skabt ved en fusion 2004 som regeringens 'flagskib på fødevareområdet'. Men direktør Knud Børge Pedersen sagde i sidste uge, at regeringen var for nærig, da den gav institutionen penge til at etablere sig.

Derfor mener bestyrelsen for Danmarks Fødevareforskning, at PriceWaterhouse også skal kigge regeringens bevillinger efter i sømmene.

Men det er uvist, om det indgår i revisionfirmaets opgave, skriver Politiken.