OK18-afstemning begynder i dag: De Ansattes Råd anbefaler et ja

14. maj 2018 kl. 15:38
OK18-afstemning begynder i dag: De Ansattes Råd anbefaler et ja
Illustration: Bigstock.
Medlemmer i IDA kan fra i dag stemme på den nye overenskomst for offentligt ansatte. De Ansattes Råd (AR) anbefaler et ja og er tilfreds med forliget.
Artiklen er ældre end 30 dage

27. og 28. april, efter en usædvanligt hård overenskomstforhandling, indgik parterne forlig på det statslige, kommunale og regionale område. Overenskomsten ligger klar nu klar til afstemning for IDAs medlemmer, som kan stemme elektronisk fra i dag og frem til 24. maj klokken 12:00.

Den nye treårige overenskomst giver generelle lønstigninger på 5,60 procent i staten, 6,10 procent i kommunerne og 6,10 procent i regionerne. Desuden er spisepausen stadig betalt.

Det vigtigste kom på plads

De vigtigste emner i den nye overenskomst kom på plads i det nye forlig.

Lønrammen blev på 8,1 procent, og man fik en sikring af, at de offentlige lønninger ikke halter efter de private gennem afskaffelse af privatlønsværnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der vil også blive mulighed for at yde udligningstillæg ved geografisk flytning af institutioner. En 'fælles vejledning om statslige arbejdsgiveres mulige tiltag for berørte medarbejdere i forbindelse med geografisk flytning af en statslig arbejdsplads' er under udarbejdelse.

Desuden er der nu forbedrede pensionsvilkår for ph.d.-stipendiater, således at de nu får fuld pension af deres basisløn mod tidligere 85 procent af basislønnen.

Privatlønsværnet

Privatlønsværnet, der skulle sammenkæde lønudviklingen i den statslige sektor med lønudviklingen i den private sektor, er blevet fjernet.

Værnet ville medføre en reduktion på 100 procent af forskellen, hvis de statsansattes løn var højere end de privatansattes, men kun en 80 procents reduktion af forskellen, hvis det modsatte var tilfældet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet for Privatlønsværnet er der nu en garanti om, at lønnen skal følges ad, det er samme betingelser som før 2015.

Yderligere information om overenskomsten

Medlemsmøder om forliget afholdes tirsdag i Odense, onsdag i København og torsdag i Aarhus.

Desuden afholdes i dag mandag eftermiddag 14. maj to webinarer med Carsten Eckhart Thomsen, som er IDAs repræsentant i AC's forhandlingsudvalg, og chefkonsulent Thomas Eggert.

Et webinar for det statslige område finder sted kl. 16.00-16.30, et lignende webinar for det kommunale og regionale område afholdes kl. 17:00-17:30.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger