Øget dansk beredskab efter terrorangreb

Københavns Politi har øget beredskabet foran den israelske og amerikanske ambassade og tilhørende residenser. Det sker efter eftermiddagens selvmordsflyattentater i USA. Rigspolitiet holder møde om situationen og Forsvarskommadoen i Vedbæk følger sagen tæt via tv.

Hos Københavns Politi siger informationschef Flemming Steen-Munck:

»Vi har ændret beredskabet fra kørende tilsyn i form af patruljevogne, der passerer forbi ambassadebygningerne til et fast tilsyn i form af udstationerede vagter,«
På Forsvarskommandoen i Vedbæk nord for København følger oberstløjtnant Knud Enevoldsen og hans kollegaer sagen tæt via TV.

Mens Ingeniøren talte med Knud Enevoldsen var kunne han på tv følge, hvordan de to tårne på World Trade Center i New York kollapsede efter at have stået i brand siden de blev ramt af fly tidligere på eftermiddagen. Første fly kolliderede med det ene af finanscentrets tårne klokken 14.45. Blot 18 minutter efter ramte endnu et fly ind i tvillingetårnet og kort efter blev også forsvarsministeriets bygning, Pentagon, i Washington ramt af et selvmordsfly.

Kund Enevoldsen oplyser, at der ikke er nogen tekniske hindringer for, at et lignende attentat kunne finde sted mod Forsvarskommandoen i Danmark.

»Vi har ikke kanoner stående uden for bygningen og selvom vi kunne følge flytrafikken via radar, ville det ikke gøre nogen forskel. Der er fly i området konstant,« siger han. Den slags aldrig sket før, så vidt jeg er orienteret fra via tv. Det lader til at være kommet bag på alle,« siger han til Ingeniøren.