Det offentlige kan ikke stille sparekrav til datacentre
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Det offentlige kan ikke stille sparekrav til datacentre

PLUS.
Vandkøling, som her i et af Googles datacentre, frem for luftkøling er en anden årsag til, at datacentre i dag er langt mere energieffektive end for ti år siden. Illustration: Google/Connie Zhou

En af de største danske forbrugere af cloud-tjenester er offentlige myndigheder, som hvert år bruger hundreder af millioner på software, der afvikles i skyen.

I modsætning til andre offentlige indkøb må staten og kommuner ikke stille energi- og klimakrav ved indkøb af cloud-tjenester fra datacentre. I dag bliver der ellers stort set altid stillet aftalespecifikke

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.