Økonomer uenige om udfasningen af gasfyr er et økonomisk godt eller sløjt tiltag


Der er allerede blevet kastet adskillige millioner kroner efter at realisere myndighedernes ambition om, at der fra 2035 ikke længere skal være boliger i Danmark, der opvarmes af gasfyr.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
»Det betyder, at det antal gasfyr, der er tilbage, er meget lille – særligt når vi nærmer os 2035. Dermed gør man næsten de resterende en bjørnetjeneste ved ikke at forbyde naturgasfyrene.«
Undskyld men er det hans bedste argument for et forbud, at det løber åbne døre ind!
Fjernvarmen fisker i rørte vande for tiden.Specielt med gassen må det undre at man vil udfase og afstå fra at udnytte resten af vore ressourcer i Nordsøen lige nu hvor EU faktisk anbefaler at gøre det modsatte!
Jeg er ikke helt overbevist, for gasprisen ligger åbenbart stabilt omkring 53Euro/MWh, og så ser det ikke så fordelagtigt ud.
Hos mig regner de med 150.00 i tilslutning, eller 625/md i 30 år, og deres prissammenligning regner med 17kr/m3.
Fjernvarme lider af meget store faste omkostninger, så der er ingen rabat for et velisoleret hus med lavt forbrug.
Ad #5; "Ikke dermed sagt at der ikke skal være muligt at fyre med gas på kraftvarmeværkerne når det giver mening."
Det giver kun mening, når man har brug for strømmen, da det landsgennemsnitlige varmetab fra fjernvarmeledningerne er på mere end 20 %!
Ad #6. Skrotning af gasdistributionsnettet før tid.
De anvendte PEM-ledninger har en garanteret levetid på mindst 75 år. Regnet fra et anlægstyngdepunkt i 1985 giver det en mindste levetid af forsyningsnettet frem til 2060.
Og hvad så?Et sådan backup værk er ved at blive bygget i Tyskland. Det er ubemandet og kan give optil 300 MW indenfor 30 min
Det er svært at se det geniale i en fjernstyret gasturbine. Ethvert gasfyret kraftvarmeværk kan jo gøre det samme - uden at smide varmen væk.
Hvis det skal være tysk, så kig evt. på Küstenkraftwerk Kiel.
Det er vel præcis det der har været galt med dansk energipolitik gennem de sidste 40 år! Hver gang noget har ændret sig, være sig markedet eller blot nye ideer, så kunne det ikke gå stærkt nok for aktivistiske politikere med at kassere det man havde og kaste sig over det nye!Alle gasfyr bør skrottes hurtigts muligt og den overskyende biogas kan lagres i de gaslagre vi allerede har.
Det har man gentaget flere gange i perioden og hver gang har de forrige investeringer været spildt og den forcerede omstilling dyrere end nødvendigt og tabet ved sådan en ødselhed har der kun været skatteydere og forbrugere til at dække!
Specielt med gassen må det undre at man vil udfase og afstå fra at udnytte resten af vore ressourcer i Nordsøen lige nu hvor EU faktisk anbefaler at gøre det modsatte!
Jeg elsker den måde cepos fremstiller sig selv på. En velfriseret gammel mand i jakkesæt der sidder og tænker over tingene på en bænk i en park. Og så læser man hvad han tænker og det er bare det værste sluder. Selvfølgelig skal folk have fjerne varme i stedet for gas. Ikke dermed sagt at der ikke skal være muligt at fyre med gas på kraftvarmeværkerne når det giver mening. Markedskræfter vor herre bevares var det det eneste der skulle drive verden fremad så var der helt sikkert mange ting vi ikke havde her i Danmark i dag. Som er godt. Fx storebæltsbroen og Øresundsbroen ja helt generet godt infrastruktur.
Hej Svend Ferdinandsen
Ikke desto mindre er der i artiklen nogen der sætter spørgsmål.Det er nok med gasfyr som med genbrug, det er blevet et dogme som man ikke må sætte spørgsmål ved.
Hvert gasfyr der udskiftes med varmepumpe kan betragtes som en lille PtX fabrik, der leverer input til syntese af mere komplicerede brændstoffer, som f.eks. metanol. Det kunne vel resultere i en belønning?Pt. dækkes cirka en trejedel af det danske (natur)gasforbrug af biogas. Hvis antallet af kunder halveres og biogasproduktionen øges med 50%, kan de tilbageværende gaskunder forsynes med biogas. Det vil mindske presset på elnettet og behovet for udbygning af fjernvarmenettet - synes det lyder som en fin ide.
Det er nok med gasfyr som med genbrug, det er blevet et dogme som man ikke må sætte spørgsmål ved.
Alle gasfyr bør skrottes hurtigts muligt og den overskyende biogas kan lagres i de gaslagre vi allerede har.
Denne gas vil så være optimal at anvende som backup i de tilfælde, hvor sol/vind/biomasse evt PTX ikke lige kan give 100% dækning i fremtidens energiforsyning.
Et sådan backup værk er ved at blive bygget i Tyskland. Det er ubemandet og kan give optil 300 MW indenfor 30 min - så økonomisk er det absolut konkurrendygtigt og måske det mest effektive cost/value backupsystem.
Pt. dækkes cirka en trejedel af det danske (natur)gasforbrug af biogas. Hvis antallet af kunder halveres og biogasproduktionen øges med 50%, kan de tilbageværende gaskunder forsynes med biogas. Det vil mindske presset på elnettet og behovet for udbygning af fjernvarmenettet - synes det lyder som en fin ide.