Øget optag på DTU: Spritny uddannelse i kunstig intelligens får flere pladser

Illustration: Denis Balibouse/Scanpix

På DTU kan 45 rus-studerende efter sommer se frem til at starte på den helt nye uddannelse i Kunstig Intelligens og Data. Egentlig var der i første omgang kun afsat 30 pladser, men den store interesse for uddannelsen har fået universitet til at tage flere ind.

»Vi synes helt grundlæggende, at det er super ærgerligt at afvise unge mennesker, som har lyst og energi til at læse til ingeniører. Derfor har vi med kort varsel øget antallet af pladser på flere af vores uddannelsesretninger efter ansøgningsfristen d. 5. juli,« siger bachelordekan Martin Vigild i en pressemeddelelse.

Den nye uddannelse fik hele 164 ansøgninger og kræver efter første ansøgningsrunde et karaktergennemsnit på 10,9. Det er det højeste snit blandt ingeniøruddannelserne i år, viser tal fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT) under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Læs også: Flere ingeniører på vej: Universiteter øger igen optaget af studerende

»Vores holdning er, at man ikke nødvendigvis skal have et snit på over 10 for at blive ingeniør. Samtidig med stærk interesse hos de unge, ser vi både et samfund og en industri, der skriger på flere ingeniører i den anden ende. Derfor vil næste år være klar til at åbne dørene for endnu flere kvalificerede og interesserede unge mennesker,« siger bachelordekanen.

Fagene på uddannelsen er bygget op omkring matematik, fysik, statistik, kognition og computer science, står der på DTU’s hjemmeside.

102 flere pladser efter ansøgningsfrist

Oprindeligt havde DTU planlagt at tage 110 flere studerende ind i år. Men efter ansøgningsfristen, satte dekanen og de uddannelsesansvarlige sig ned, for at finde frem til de uddannelser, hvor man kunne gøre plads til flere.

Det er blevet til 102 ekstra pladser fordelt på 10 bacheloruddannelser og 3 diplomuddannelser. For de i alt 212 nye pladser er nogle af højdespringerne den engelsksprogede bachelor General Engineering med 50 nye studerende og diplomingeniøruddannelsen i Softwareteknologi med 20 nye pladser.

Læs også: Her er ingeniøruddannelsernes hitlister

»På DTU er vi selvfølgelig super glade for, at så mange har søgt ind på ingeniøruddannelser. Det er virkeligt positivt, at de unge i stigende grad viser interesse for ingeniørfaget. Det er langt fra nok at hæve antallet af studiepladser på en eftertragtet uddannelsesretning som Kunstig Intelligens og Data med 50 %. Men faktum er, at det er en helt ny uddannelse med nyt indhold, som udspringer af den rivende teknologiske udvikling og forskning,« siger Martin Vigild.

Selvom det er et større puslespil, der skal gå op, er det dog almindelig praksis, at de uddannelsesansvarlige efter ansøgningsfristen sætter sig ned og forsøger at finde ekstra ressourcer i form af lokaler og undervisere, så de kan tage så mange studerende ind som muligt.

I alt kan 2.327 nye studerende se frem til at starte på DTU i år, hvis de takker ja til deres studieplads. Det er en stigning på ni pct. for civilingeniører og fire pct. for diplomingeniører, viser tallene fra KOT.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten