Obama omfavner forhadt gasudvinding: Udsigt til 600.000 job

I nat dansk tid gik den amerikanske præsident Barak Obama på talerstolen til sin årlige til nationen. Herfra slog han fast, at han bakker op om en fortsat udvikling af den amerikanske skifergasindustri.

Indvindingen af skifergassen foregår med den kontroversielle metode hydrofrakturering - også kendt som fracking. Her bliver vand og kemikalier ved højt tryk pumpet ned i gasholdige skiferlag i undergrunden.

Metoden har fået skyld for at forårsage jordskælv og forurene drikkevand, men har samtidig betydet, at USA har kunnet skrue ned for importen af fossile brændstoffer fra blandt andet Mellemøsten.

Læs også: Se hvordan hydraulisk frakturering udvinder skifergas

»Vi har en forekomst af naturgas, der kan holde i næsten 100 år, og min administration vil gøre alt for at udvikle denne energikilde på en forsvarlig måde. Eksperter mener, der vil være op til 600.000 jobs i skifergasindustrien ved slutningen af dette årti,« lød det blandt andet fra Barak Obama.

Utilfreds industri vil have albuerum

I sin tale kom præsidenten også ind på, at der skal være mere åbenhed hos de boreselskaber, som indvinder skifergassen.

»Jeg vil have, at selskaber som borer efter gas på offentligt ejer land, at de oplyser om, hvad for kemikalier, de bruger. USA vil udvikle denne ressource uden at bringe borgernes sikkerhed eller helbred i fare,« sagde han.

Industrien har tidligere argumenteret for, at kemikaliernes sammensætning er en forretningshemmelighed, og har derfor ikke oplyst, hvilke kemikalier, der er tale om.

Men ny lovgivning i en række amerikanske stater gør, at de vil blive tvunget til det i den nærmeste fremtid. Blandt andet har Texas oprettet hjemmesiden fracfocus.org, hvor brug af kemikalier til fracking skal indrapporteres fra den 1. februar. Det er potentielt denne type ordning, som Barak Obama vil udvidde til at gælde for hele USA.

Samtidig fremsatte Barak Obama igen sine planer om at sætte et punktum for olie- og gasindustriens skattelettelser. En plan han flere gange har prøvet at få gennemført uden held.

Det er en udmelding, som skaber frustrationer hos den amerikanske olie- og gasindustri, som mener præsidenten stiller sig i vejen for skabelsen af de mange jobs, han selv nævner der kan være i industrien.

»Det er en selvmodsigelse, når han taler om behov for yderligere reguleringer, der vil bremse produktionen af energi og øge omkostningerne ved at hæve skatterne,» siger Jack Gerard, præsident for lobbyorganisationen The American Petroleum Institute til Reuters.

Offshore og grøn energi skal fremmes

I sin tale kom Barak Obama i flere omgange ind på sine planer for energisektoren.

En af fokusområderne var landets havområder, hvor præsidenten fortalte, at man vil åbne op for boringer efter olie og gas i 75 procent af områderne, hvor der er potentiale for at finde forekomster.

Udviklingen indenfor grøn energi, hvor specielt det statsgaranterede lån på 535 millioner dollars til solcelleproducenten Solyndra, som kort efter gik konkurs, har givet præsidentens modstandere en del skyts op til den kommende valgkamp.

I sin tale slog Barak Obama fast, at han ville fortsætte sin støtte til udviklingen af den vedvarende energi.

»Nogle teknologier brænder ikke igennem, og nogle firmaer fejler, men jeg vil ikke bakke væk fra potentialet i grøn energi. Jeg vil ikke overgive industrien for vind- eller solenergi til Tyskland eller Kina ved ikke at satse lige så hårdt på udviklingen her i USA, som man gør i de lande,« sagde præsident Obama.

Dokumentation

Hjemmesiden fracfocus.org

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Manden følger blot Elitens Illuminatis vink. Se en overbevisende Dokumentar "Gasland" Ovenstående har forgiftet tusindvis af mennesker og ødelagt flere Nationalparker, forgiftet vandet, floder osv. ......America, something is very wrong! Whats going on. Et lyt til Alex Jones Radio/Tv show på prisonplanet.com afslører hvilket h...... de lever under, programmet har mange mill. lyttere. Hvor svært kan det være bæredygtig energi/teknologier er opfundet forlængst Folket/Slaverne skal blot ikke have adgang til det.

 • 0
 • 0

Dybt foruroligende!

Manden følger blot Elitens Illuminati`s vink.

Jesper. Du har sikkert ret i dine betragtninger om forurening mv. Der er ingen tvivl om at både Usa, Canada og og en masse andre lande vil smadre rundt i deres natur efter skifergas og "crude oil".

Måske misforstår jeg din kommentar om Illuminati - Men hvis ikke, så please spar os for det fordummende sludder om Illuminati, "det hemmelige broderskab", der ejer/styrer alle banker og lande, bestemmer hvem der skal være præsidenter, vil have nyt verdens herredømme osv.

HVIS det virkelig var tilfældet, gad de vel ikke bøvle med noget så træls som demokrati? Eller satte gale folk som Mugabe og Gadaffi til at styre lande??

Nej fri os for Illuminati på Ingeniøren. Illuminati fantasien har kronede dage på resten af internettet, sammen med teorier om at USA selv sprang Twin towers mv.

 • 0
 • 0

Thomas, dit svar må stå for din egen regning! Jeg er blot træt af Main stream mediernes løgne og manipulation, der er styret af selvsamme galninge. Research lidt på det medierne fortæller, eller mangel på samme, for der er i sandhed utrolig meget vi ikke får af vide, og det er der som bekendt en årsag til! Jeg vil blot her bruge Jesse Venturas slogan: Do you think, you know the whole story,..... Think again!

 • 0
 • 0

Det foruroligende ved gasland er at den er lavet på et useriøst grundlag uden at involvere der myndigheder der vidste mest om forholdene i colorado.

se evt.her http://cogcc.state.co.us/library/GASLAND%2...

The documentary Gasland has attracted wide attention. Among other things, it alleges that the hydraulic fracturing of oil and gas wells has contaminated nearby water wells with methane in a number of states including Colorado. Because an informed public debate on hydraulic fracturing depends on accurate information, the Colorado Oil and Gas Conservation Commission (COGCC) would like to correct several errors in the film’s portrayal of the Colorado incidents.

pointen er at den gas der forekommer i de pågældende vandboringer ikke er geologisk men "biogenetisk" og altså naturligt forekommende.

Det var ikke rigtigt noget instruktøren syntes var relevant, men det ændrer jo faktisk billedet en del.

 • 0
 • 0

COGCC og myndighederne har helt andre interesser med det her, og derfor vil de selvfølgelig forsvare sig, men det bortforklarer slet ikke alle de skader det allerede har forvoldt, Med hundrede vis af direkte giftige og skadelige kemikalier de sprøjter ned i undergrunden, til stor skade for dyr og mennesker. Noget tyder på du ikke, har set Dokumentaren, men vælger Companiets svar.

 • 0
 • 0

pointen er at den gas der forekommer i de pågældende vandboringer ikke er geologisk men "biogenetisk" og altså naturligt forekommende.

Det var ikke rigtigt noget instruktøren syntes var relevant, men det ændrer jo faktisk billedet en del.

"Gasland": her stiller Phelim McAleer netop filmens instuktør et par ubekvemme spørgsmål desangåenes

http://www.youtube.com/watch?v=e9CfUm0QeOk...

 • 0
 • 0

Hvis prisen for at hente 7-8 tons olieækvivalent gas per hoved op er at rense to tons drikkevand årligt,så bliver det gjort.Glimrende produktide til et eventyr som vindmøllerne,og så behøver det ikke tilskud.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten