Nyudpeget medlem trækker sig fra forskningsråd
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nyudpeget medlem trækker sig fra forskningsråd

Et af de nye medlemmer af Statens Teknisk-Videnskabelige Forskningsråd (STVF), Kim Vejlby Hansen forskningsdirektør i Foss Electric, har valgt at trække sig fra rådet på grund af øget arbejdspres. Videnskabsminister Helge Sander (V) har derfor bedt STVF om at indstille mindst to kandidater til den ledige post.

Dermed nåede Kim Vejlby Hansen kun at deltage i ét rådsmøde, efter han pr. 1. august sammen med SDU-professor Henrik Hautop Lund blev udpeget af Helge Sander.

Som omtalt i Ingeniøren nr. 39/03 og 40/03 var netop disse udpegninger højst usædvanlige, fordi ministeren dermed vragede to ud af de tre kandidater, som STVF selv havde indstillet.

Blandede følelser
Det var derfor med blandede følelser, at Kim Vejlby Hansen i sommer modtog beskeden om, at han var udpeget til STVF. På den ene side var han enormt stolt, og på den anden side havde han det mærkeligt med at være udpeget af ministeren i stedet for at være indstillet af de kommende kollegaer i rådet.

»Men det er ikke derfor, jeg trækker mig. Jeg var meget glad for min plads i STVF. Men der er sket det, at Foss har fusioneret to datterselskaber, og jeg er blevet forsknings- og udviklingsdirektør for det fælles selskab,« forklarer han, der dog først 29. september, tre dage efter Ingeniørens første artikler om sagen, skrev til Helge Sander og bad sig fritaget for opgaven i rådet.

Fusionen mellem danske Foss Electric og svenske Foss Tecator blev offentlig kendt 17. september og trådte i kraft 1. oktober.

»Da jeg blev udpeget til STVF, vidste jeg ikke, at jeg ville få denne mulighed. Det er en kæmpe udfordring for mig personligt. Men jo - timingen kunne godt være bedre. Jeg kan bare ikke overskue at have begge de krævende opgaver på nuværende tidspunkt,« siger Kim Vejlby Hansen.

Mindst to kandidater

Formanden for STVF, professor Erling Stenby, tager beslutningen til efterretning og er begyndt at overveje bud på nye kandidater.

Men om eksempelvis de to vragede kandidater, Marcel Somers professor ved Institut for Produktion og Ledelse på DTU og Jakob Stoustrup professor ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet, kommer i spil igen, ved han ikke.

»Vi har ikke besluttet, hvem vi vil indstille. Næste møde er i november, hvor vi vil drøfte hvem, der er den bedst egnede til at varetage opgaven,« siger Erling Stenby.

Han ved heller ikke, om rådsmedlemmerne vil lægge vægt på andre kvaliteter end tidligere, når nu videnskabsministeren, uden at konkretisere sine motiver, underkendte deres indstilling sidste gang. Og i øvrigt som noget nyt nu kræver mindst to kandidater til én plads.

Helge Sander er på efterårsferie, og det har derfor ikke været muligt at få hans kommentar til udskiftningen i STVF.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først