

Der er ikke mange materialer, man kan opvarme til 900 grader celsius for dernæst at bratkøle med 275 grader pr. sekund til -198 grader. Eller som man kan opvarme helt op til 1.400 grader, uden de taber mekanisk styrke. Eller som tilmed har en ultralav varmeledningsevne på ca. 2,4 mW/(m·K) i vakuum og ca. 20 mW/(m·K) i luft.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Man lærer hele tiden. Luft har isoleringsevnen 0,025, så klart at det sætter en nedre grænse, som også stråling gør. Mod stråling hjælper dog kun lav emissionsværdi. Det har det måske også, siden de kan nå 2,4mW/mK i vakum. Der findes geniale produkter med vakum indeni, men langtidsholdbarheden er dårlig.men mængden af luft troede jeg ikke havde så stor betydning.
Det udvider sig ikke under tryk, derimod udvider det sig på tværs af trækretningen ved træk og trækker sig sammen på tværs ved tryk. https://www.youtube.com/watch?v=-5jhiyIMzj8
Der må i hvert fald være meget lavt tryk indeni gelen. Måske den besynderlige opførsel ved trykforøgelse har noget med det at gøre?Det er jo betydeligt lettere end atmosfærisk luft.
Det er jo betydeligt lettere end atmosfærisk luft. Hvordan mon man holder det nede?Det bliver noget med 0,1kg/m3, og det er flot.
Det er der noget underligt ved. Forestil jer denne aerogel i en boks som kun lige er stor nok. Forestil jer så en lille ændring af trykket i boksen. Det ville så forårsage aerogelens udvidelse, og dermed endnu højere tryk og mere udvidelse. Det ville skabe lav entropi ud af ingenting, og det bryder termodynamikkens anden hovedsætning.
Det må være et trykmæssigt meget lokalt fænomen, og det må udtømme et eller andet potentiale, som så skal genoprettes. Ellers hænger det ikke sammen synes jeg.
Nogen der er klogere?
Mineraluld er jo fuld af luft, som også har en varmeledningsevne i sig selv. For at gøre det tydeligere, så forestil dig hvor effektivt mineraluld ville være under vand. Jeg ved ikke om denne aerogel får luft i sig, men det kunne tyde på det.
Den må du gerne forklare lidt nærmere. Jeg ved at stråling ikke er uvæsentlig (isoleringsevnen falder med temperaturen), men mængden af luft troede jeg ikke havde så stor betydning.Den nedre grænse sættes af atmosfæren.
Til gengæld er disse 20mW/(mK) ved atmosfæretryk ikke voldsomt imponerende. Det er jo kun cika halvdelen af hvad rockwool kan præstere.
Den nedre grænse sættes af atmosfæren.
En halvering i forhold til mineraluld er derfor ganske imponerende.
"Disse egenskaber har en ny aerogel med en massefylde på kun 0,1 mg/cm^3," Det bliver noget med 0,1kg/m3, og det er flot. Til gengæld er disse 20mW/(mK) ved atmosfæretryk ikke voldsomt imponerende. Det er jo kun cika halvdelen af hvad rockwool kan præstere. Gad vide hvad rockwool kan i vakuum?