Nyt rigsarkiv med stregkoder
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nyt rigsarkiv med stregkoder

Det påbegyndte og nu droppede Rigsarkiv i Ørestaden var på flere måder en skidt løsning, fastslår Venstres kulturordfører Ester Larsen.

»Man havde valgt den nok dyreste løsning på en af landets dyreste grunde, så det var vigtigt at få projektet stoppet så hurtigt som muligt,« siger hun til Ingeniøren.

Det planlagte byggeri, hvis pris senest blev skønnet til 1,7 milliarder kroner, var tegnet af det tyske arkitektfirma Benisch + Benisch.

I princippet bestod det af fem tårne, der var opbygget af forskellige store kasser, som var forskudt i forhold til hinanden og havde en højde på op til 70 meter.

»Når man skal arkivere tunge papirer hylde ved hylde, er det uhensigtsmæssigt at bygge i højden, da det kræver meget kraftige etageadskillelser. Desuden kan det give praktiske problemer, som det f.eks. har gjort i det nye nationalbibliotek i Paris,« siger Ester Larsen og tilføjer, at regeringen endnu ikke har noget bud på, hvordan et nyt rigsarkiv skal udformes, endsige hvor det skal bygges.

Kulturministeriet er i gang med at undersøge, hvad der kan opnås med ny teknik og mener, at der især kan hentes erfaringer fra Amerika, hvor nye arkiver er indrettet med reolsystemer med stregkodede kasser.

»Når en forsker skal bruge et dokument, finder han den relevante stregkode via sin computer, hvorefter arkivet hejser den rigtige kasse ned, indskanner den ønskede del af dokumentet og sender det elektronisk til forskeren,« forklarer Ester Larsen.

Hun lægger vægt på, at det med et sådant system bliver mindre væsentligt, hvor i landet det nye Rigsarkiv placeres.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først