Nyt minus til GN Store Nord

I dag offentliggjorde GN Store Nord koncernens regnskab for tredje kvartal. Det viste et ordinært resultat på minus 183 mio. kr. mod minus 6.269 mio. kr. i andet kvartal, som var påvirket af store nedskrivninger på goodwill og øvrige immaterielle aktiver. Underskuddet for hele året ventes fortsat at lande på syv mia. kr.
Omsætningen i GN Store Nord i tredje kvartal var 1.682 mio. kr., hvilket er 13 procent lavere end i andet kvartal og på niveau med omsætningen i samme periode sidste år. I år til dato har omsætningen rundet 5.609 mio. kr., og det er 14 procent højere end sidste år. Årsagen skal findes i de store opkøb, som GN foretog sidste år.

Hvor koncernen for en måned siden nedjusterede sine forventninger til årets resultat før skat, renter og afskrivning på goodwill (EBITA) til ca. 100 mio. kr., lyder estimatet nu på det lidt løsere 100-150 mio. kr.

Forventningerne til omsætningen for hele året hedder stadig ca. syv mia. kr, som skal fordeles på koncernens tre ben:

GN Netcom forventer en omsætning på 1.850-1.900 mio. kr. og en overskudsgrad (EBITA-margin) på 5,5-6,5 procent, hvilket er bedre end de forventninger, GN Store Nord gav udtryk for tidligere på efteråret.
GN ReSound forventer en omsætning på 2.850-2.900 mio. kr. og en EBITA-margin på godt syv procent for hele året og ca. ni procent i fjerde kvartal. Dette er en præcisering af den forventning, GN Store Nord gav udtryk for tidligere i år og understreger den stigende indtjening i GN ReSound hen over året, men det understreger også, at der stadig er et stykke vej op til konkurrenternes indtjeningsevne.
NetTest forventer en omsætning på 2.200-2.300 mio. kr. og et resultat før skat, renter og afskrivning på goodwill på minus 50-100 mio. kr