Nyt koralrev opdaget i Australien: Kan matche Great Barrier Reef

Under en kortlægning af havbunden i Wilsons Promontory National Park syd for Melbourne i Australien gjorde et fjernstyret fartøj på omkring hundrede meters dybde en iøjnefaldende opdagelse.

Koralrev lig dem i Great Barrier Reef og fiskearter ikke set på de kanter før dukkede pludselig op på skærmen hos de marinebiologer, der observerede undervandsrobottens fund.

»Vi blev blæst bagover,« siger Matt Edmunds til den lokale australske avis The Age.

Han styrede, sammen med et par andre havbiologer, robotten på dens tre dage lange rundrejse på havbunden. De sad med virtual reality-briller på og havde derfor fuldstændig følelsen af at være nede på hundrede meters dybde i det nyopdagede koralrev.

På linje med Great Barrier Reef

Ifølge ham kan opdagelserne på det australske sydkyst sagtens måle sig med det verdenskendte Great Barrier Reef på Australiens nordøstlige kyst.

»Vi fandt nogle fantastiske steder med meget, meget højere biodiversitet, som vi ikke har set før. Det er lige så godt som, eller endda bedre, end hvad jeg har set i Great Barrier Reef eller i Koralhavet,« siger Matt Edmunds.

Han fortæller, at især de store haver af svampe var højdepunktet ved fundet.

»Biodiversiteten i svampehaverne pr. kvadratmeter er højere end i noget andet koralrev. Det gør koralrevet til et biodiversitet-hotspot både i Australien og i hele verden,« fortæller han.

Emner : Vandmiljø