Nyt kamera husker hvem du har knipset

21. november 2007 kl. 14:411
Firma med speciale i ansigtsgenkendelser modificerer sin algoritme, så den også kan anvendes i indlejerede processorer med begrænset regnekraft. Teknikken hjælpes på vej af, at vores yndlingsportrætter er de samme 20-30 personer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Sorteringen af digitale billeder bliver nemmere i fremtiden, når kameraerne kan huske, hvem du har fotograferet.

Forskere hos firmaet FotoNation er i færd med at udvikle ny software til digitale kameraer, som skal gøre det nemmere at organisere de tonsvis af digitale billeder, som vi tager, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Softwaren anvender en teknologi, der hedder autotagging, hvor billeder sorteres efter motiver. Således kan softwaren i mange tilfælde genkende forskellige billeder af de samme personer, så at de automatisk kædes sammen, hvilket gør det nemmere at arkivere billederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hidtil har det kun været muligt at forsyne billeder med dato og tidspunkt, da der simpelthen ikke har været regnekraft nok bygget ind i kameraerne til ansigtsgenkendelse.

FotoNation er specialist i mønster- og ansigtsgenkendelse og har modificeret sin generelle algoritme, så den kan anvendes med indlejrede processorer, hvor der er begrænset regnekraft. Den begrænsede algoritme er også blevet hjulpet på vej af, at det typisk er de samme 20 til 30 personer, som vi tager billeder af.

Fotonation er ikke det eneste firma, der undersøger automatisk sortering af billeder, da Intel også forsker i, hvordan data lagret på diskdrev kan sorteres, uden at de først skal læses ind i selve computeren.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. november 2007 kl. 09:29

Fint at man kan lægge algoritmen ind i kameraet, men jeg kunne da godt bruge den funktion til at sortere mine billeder på computeren. Der ender de jo alligevel, så hvorfor ikke bruge det varmeapparat der sidder der og fiser 75W af alligevel?