Nyt Jobfinder sætter karrieren i 5. gear

Hvor rykker det på ingeniørmarkedet, og passer mine kvalifikationer overhovedet til det virksomhederne efterspørger? Den type spørgsmål vil fremover blive lettere at søge svar på med torsdagens relancering af Jobfinder.

Det nye Jobfinder indeholder ikke alene forbedrede søgemuligheder, men åbner også op for et helt nyt karriereunivers med journalistik om de store tendenser på jobmarkedet, en værktøjskasse af gode råd til jobsøgning og karriereudvikling, og et panel af de bedste karriereeksperter, der står parat til at rådgive om karriereplanlægning og efteruddannelse. Alt i alt et nyt og forbedret jobsite, der samler alt det, ingeniørerne behøver vide for at kunne agere på et jobmarked i hastig udvikling, fortæller Anette Malling, produktchef på Jobfinder.

»Det nye jobfinder er ikke kun for jobsøgende og virksomheder, men for alle ingeniører. Mange ingeniører har ikke en karriereplan liggende i skuffen, men med det nye Jobfinder kan de løbende holde sig orienteret om arbejdsmarkedet og lade sig inspirere til kompetenceudvikling og efteruddannelse. Vi skaber på den måde en unik vidensdatabase om ingeniørmarkedet,« siger hun.

Lettere at oprette cv

For de jobsøgende er det nu markant nemmere at lægge et cv ind og søge information - for eksempel om, hvilke virksomheder der senest har søgt en specifik kandidattype. Og på virksomhedssiden er søgeværktøjet optimeret, så det er langt lettere at finde egnede kandidater.

»Ved at have gjort processerne hurtigere håber vi at kunne sætte ingeniørernes karriere på fast forward og medvirke til, at endnu flere ingeniører får realiseret deres karriereambitioner,« siger Anette Malling.

En af de største forandringer er en markant bedre integration mellem Jobfinder og ing.dk, der betyder, at virksomhedsannoncer i den nærmeste fremtid automatisk vil dukke op i forbindelse med artikler på ing.dk inden for samme brancheområde. Virksomheder får desuden mulighed for booste deres employer branding-strategi ved at købe sig til et virksomhedssite under Jobfinder, hvor al information og interessante artikler om virksomheden er samlet. Samtidig præsenterer det nye Jobfinder langt flere internationale job end tidligere.

»Som noget helt nyt får vi screenet udenlandske jobsites for ingeniørjob og lægger dem på Jobfinder. Derved håber vi at kunne imødekomme de mange danske ingeniører, der drømmer om at gøre karriere i udlandet,« fortæller Anette Malling.

Alt data, cv’er og jobopslag vil automatisk blive overført fra det tidligere site. Som aktuel bruger af Jobfinder skal man derfor ikke foretage sig andet end at nulstille sin adgangskode, første gang man logger ind på Jobfinders nye store karriereunivers.

Emner : Karriereguide