Nyt høreapparat forstærker radiobølger fra øre til øre

Nyt høreapparat forstærker radiobølger fra øre til øre

I mandags modtog Søren Helstrup Kvist fra GN Resound Elektrofondets Elektropris for sit arbejde med design og realisering af 2,4 GHz-antenner til anvendelse i høreapparater. Teknologien bygger på trådløs kommunikation mellem to høreapparater, der forstærker såkaldte overfladebølger, der udbreder sig langs hovedets overflade. Se i denne grafik, hvordan det virker.

Kommentarer (15)

Hvis man nu anvendte mikrofonen fra venstre øre, og så trådløst sendte signalet til Højre øre, og omvendt sendte mikrofonsignalet fra Højre øre til det venstre ____

Da ville alle problemerne med "tilbagekoblings-hyl" blive løst. Men om det er hvad man ønsker skal jeg lade være usagt.
Stopper ikke her med denne idé. Det var ordet trådløsheden der endeligt triggede min tanke herom.

  • 0
  • 0

Jeg er ikke sikker paa, hvordan mine Oticon gör det, men de hyler stort set aldrig. Jeg var ikke begejsret for de ReSound jeg prövede i sin tid og valgte der Oticon, men det bliver da spändende at se, hvad de näste kan, naar jeg skal have nye.

  • 0
  • 0

Korrekt - chancen for akustisk tilbagekobling vil formindskes.
MEN: man ville blive skrupskør af den slags - forestil dig, at bære et par briller som byttede om på højre og venstre. Ingen tvivl om at man kunne vænne sig til at bruge dem ("omprogrammere hjernen" på ingeniørsk), men den dag man tog dem af ville man få seriøse problemer.

Ideen med en APP er fin, ingen ved bedre end brugeren hvornår det lyder bedst (mindst ringe).

  • 0
  • 0