Nyt fra raket-holdet: Vi når Nexø kl. 20.30

Raketpioner Peter Madsen har netop ringet til Ing.dk's redaktion og givet en update på situationen.

Raketten, ubåden og skibene er nu nået så tæt på Bornholm, at der er mobildækning.

»Vi befinder os syd for Rønne Lufthavn og vi skyder en god fart, så vi forventer at være i Nexø kl. 20.30 i aften,« fortæller Peter Madsen og fortsætter.

Læs også: Dansk raket sejler til Bornholm med ubåd

»Det hele ser dejligt ud. Vi har fremragende vejr. Jeg ville ønske, vi skulle sende op i dag. Sputnik (opsendelsesplatformen) ligger fuldstændig stabilt, selvom der kommer dønninger fra store skibe.«

Helikopterbesøg

Undervejs fra København, hvorfra de satte ud tirsdag kl. 12.30, har den sælsomme samling af ubåd og raket haft besøg af TV2 News' helikopter samt en båd med et tv-hold om bord. De har også haft besøg af et militærskib fra Bornholm, som de også forventer vil være i området de næste dage.

Imorgen torsdag samt fredag skal der slappes af, øves og alt skal gøres klart til opsendelsen, som holdet forventer bliver lørdag, hvor vejret tegner godt.

Ubådens længste tur

Peter Madsen havde nattevagten på den hjemmebyggede ubåd Nautilus, der skubber platformen med raketten. Det var meget Das Boot-agtigt, fortæller han glad, men erkender også, at han er ved at være træt.

»Det er Nautilus' længste tur nogensinde. Hun har aldrig før arbejdet 36 timer i træk, men hun har klaret det godt. Jeg er i det hele taget meget glad og overrasket over, hvor godt det hele er gået. Jeg var ellers bekymret, men der har ikke været nogen tekniske problemer,« fortæller Peter Madsen med glæde i stemmen.

Ingeniøren vil følge raketopsendelsen fra kontrolrummet, hvor journalist Thomas Djursing kommer til at opholde sig sammen med Kristian von Bengtson. På ing.dk vil vi desuden liveblogge om begivenhederne blandt andre sammen med raket-ekspert Thomas A. Andersen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg ved ikke om I har nævnt det, men har jeres crashtest-dummy et navn? MythBusters' hedder AFAIK "Buster". Med kuplen minder jeres om Buzz Lightyear. Sovjetunionen kaldte deres rumdukker for Ivan Ivanovitj, der vel svarer til Jens Hansen på dansk.

  • 0
  • 0

The story, probably false, is that Tycho Brahe died because he held his water out of politeness to Baron von Rosenberg.

It seems only appropriate that if Tycho Brahe's fate was determined by Baron von Rosenberg, then the rocket Tycho Brahe should hold the fate of the dummy Baron von Rosenberg.

  • 0
  • 0

Ben Brockert - Thats the best idea for a name so far !

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten