Nyt format dumper prisen på super-dvd'er

Endnu en spiller kaster sig ud på slagmarken om fremtidens dvd-format, hvor Blu-Ray og HD-DVD i forvejen kæmper indædt om at levere højopløsningsfilm.

Modsat de andre formater slår det nye HV VMD ikke på sin kvalitet eller tekniske overlegenhed. Derimod er prisen i fokus.

HD VMD, som er udviklet af New Medium Enterprises, er med en kapacitet på 30 GB meget lig konkurrenterne, men indmaden adskiller sig helt. HD VMD anvender en rød laser til at aflæse informationerne, hvor de to andre standarder anvender en blå laser.

Røde lasere er betydeligt billigere at fremstille, og de sidder også i traditionelle cd- og dvd-drev.

»Hidtil har den røde laser, der har en længere bølgelængde end den blå laser, sat en grænse for, hvor mange informationer, der kunne lægges ned på en dvd-skive. Denne begrænsning har New Medium Enterprises overkommet med avanceret komprimeringsteknologi,« siger teknisk direktør Eugene Levich.

Firmaet forventer at kunne levere afspillere til omkring 1000 kroner, da produktionen af drev og medier i princippet er den samme som til en almindelig dvd-afspiller, blot med anvendelse af en anden firmware.

New Medium Enterprises viste sit nye format på Custom Electronic Design & Installation Associations show, som blev afholdt i Denver i sidste uge.

Det nye format vil i første omgang blive markedsført i USA, og firmaet har endnu ikke noget bud på, hvornår det kommer til Europa.

Emner : Datalagring
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hmm - normalt måler man medie-kapacitet ukomprimeret! Der er jo ikke meget sjov i at forsøge at zippe en zip-fil, vel ;-)

Jeg ville ønske at der kom liiiidt mere teknisk kød på indlæg af denne slags. Ligesom det vel er rimeligt at linke til den oprindelige tekst - kildekritik er lettere når man har kilden :-P

Mvh. Anders

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten