Nyt DTU-center: Vi udvikler datanet med 1000 gigabit per sekund

13. juni 2008 kl. 16:341
DTU har fået 25 millioner kroner fra Willum Kann Rasmussen Fonden til et nyt forskningscenter for nanofotonik. Det skal blandt andet støbe kuglerne til et internet med langt højere hastigheder end i dag.
Artiklen er ældre end 30 dage

DTU opretter et nyt center for grundforskning i nanofotonik.

Centeret får navnet Natec (Nanophotonics for Terabit Communications), og målet er at studere nanoteknologi, der kan bringe datakommunikationssystemer op på hastigheder over 1000 gigabit per sekund og skabe nye former for diagnosticeringsinstrumenter.

Nanofotonik er ifølge pressemeddelelsen fra DTU en hastigt voksende videnskabelig gren med store perspektiver for videnskab og industri. Hensigten er derfor at samle fem af DTU's forskningscentre til et kraftcenter, der kan gøre sig gældende internationalt.

Eksempler på nye, nanofotoniske emner er begreber som kvantepunkter, også kaldet kunstige atomer, som kan indfange elektroner. Man kan også lyse omkring hjørner og fange fotoner i menneskeskabte krystaller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye Natec-center får et budget på 50 millioner kroner over de næste fem år. Heraf har Villum Kann Rasmussen Fonden doneret halvdelen. Fonden, som blandt andet støtter teknisk videnskab og naturvidenskab, har navn efter stifteren, som også grundlagde firmaet Velux.

Centrets leder bliver professor, dr. techn. Jesper Mørk fra Institut for Fotonik.

De øvrige institutter i samarbejdet er Institut for Mikro- og Nanoteknolgi, Institut for Mekanisk Teknologi, Danchip og Center for Elektronnanoskopi.

Dokumentation

Pressemeddelelse fra DTU

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. juni 2008 kl. 18:55

Denne her er ikke engang bøjet, den er direkte forkert. DTU har ifølge artiklens indhold fået penge til at forske i en teknik, der teoretisk anslås at kunne bringe hastigheder over 1000Gbit.

Der er altså ikke tale om at man på nogen måde er nær hastigheden nævnt i overskriften. Faktisk ser det slet ikke ud som om DTU mestrer teknikken på noget som helst niveau i øjeblikket (det er i hvert fald hvad man kan læse ud fra artiklen, da der står at de først nu er ved at oprette forskningsmiljøet).

Jeg synes i bør ændre overskriften: "DTU får fondsmidler til at forske i nu dataoverførsels teknologi med store fremtidsperspektiver"