Nyt dansk parkeringsur vil rejse penge på Kickstarter

Plus28. maj 2020 kl. 14:514
Nyt dansk parkeringsur vil rejse penge på Kickstarter
Illustration: Wusaa.
Parkeringsur med forbindelse til din telefon holder styr på parkeringszone og husker at stoppe betalingen. Men der skulle et specielt trick til for at den fungerede. De danske iværksættere lancerer nu kampagne på Kickstarter.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvordan er det lige med parkering? Er der to-timers-parkering og hvis ikke, hvilken zone holder jeg så i? Det spørgsmål er vi mange, som stiller os selv, hver gang bilen biler efterladt i byerne.

Og hvis vi så får styr på regler og betalinger, så kan mange sikkert genkende, at de har glemt at stoppe betalingen, når der køres væk. Det er nemlig vurderet, at 7-20 procent af parkeringsindtægterne er fra folk, som glemmer at stoppe deres parkering, når de kører væk – lyder det bekendt?

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
2. juni 2020 kl. 13:54

Jeg ville lige kommentere på samtalen om at sælge data, da det er mig som er citeret i artiklen.

Som Kim Schulz så rigtigt henviser til, så skriver vi i vores FAQ på Kickstarter at vores forretningsmodel ikke beror på salg af data. Når du har købt din Wusaa, er det din. De data som genereres bruges udelukkende til at levere den service som er betalt ved købet af wusaa p-ur. Der er planlagt fremtidige services som kørebog, Co2 regnskab og kollisions detektering. Men disse services er også udelukkende til eget brug. Der er også planlagt integrationer med F.eks. Skat, Forsikringsselskaber og andre. Men disse integrationer skal man selv vælge at aktivere, på samme måde som man vælger elektronisk post i e-boks fra sin bank og fritidsklubben. Derved vælger man selv hvem der får adgang til ens data.

Link til FAQ på Kickstarter: (https://www.kickstarter.com/projects/wusaa/slut-med-p-bder-verdens-frste-intelligente-parkeringsur/faqs)

3
2. juni 2020 kl. 08:03

Artiklen får det til at lyde som om at Wusaa sælger brugernes data. Det er ikke korrekt, hvilket også fremgår af deres faq svar på kickstarter kampagnen:

<strong>Bruger og sælger wusaa kundernes data?</strong></p>
<p>Nej. Vi gemmer kun basal data på vores brugere - og naturligvis overholder vi GDPR. Med andre ord: Vores forretnings- og datamodeller beror ikke på overvågning eller salg af kundedata.</p>
<p>Hvis man vælger at tilkøbe et fremtidigt produkt - eks. kørebog - så har vi et andet behov for at logge data, men kun for kunder som aktivt har tilvalgt det.

Der er mange spændende ideer i det som nævnes i artiklen og det kunne jo lige så godt være til personlig indsamling. Jeg ville da f.eks. være glad for nøjagtigt at vide hvornår min bil er blevet påkørt. Med den viden kan jeg gå til p-plads ejer og få video af hændelsen (såfremt der er video overvågning) og bruge det i en forsikringssag.

2
28. maj 2020 kl. 18:26

Det spørgsmål er vi mange, som stiller os selv, hver gang bilen biler efterladt i byerne.

Heldigvis slipper man for det i en Elbil i både København og Frederiksberg kommuner.

At man så også slipper for at få solgt ens data er jo kun en bonus...

1
28. maj 2020 kl. 17:52

God ide - spændende produkt. Well - hvis jeg betaler for en service/abbonnement er jeg ikke indstillet på at mine data deles med andre. Måske man kan tilbyde produktet i to udgaver (gratis hvor Wuusa sælger data - og abonnement hvor data ikke sælges og data løbende slettes)