Nyt byggesystem af isoleringsplader indstillet til Produktprisen

At bygge med RockShell er en helt ny måde at bygge huse på. Det er isoleringsgiganten Rockwool, der i fire år har arbejdet på at omdanne isoleringemateriale til byggeelementer, og resultatet er nu sendt på markedet og indsendt til Produktprisen i kategorien Innovationsprisen.

'RockShell adskiller sig ved at sammentænke en effektiv byggeproces med materialeeffektivitet og energieffektivitet i langt højere grad end markedet tidligere har oplevet. Produktiviteten i byggeriet er eksempelvis i Danmark faldet fra Index 100 i år 2000 til Index 77 i 2010, og der er således et stærkt behov for produktivitetsudvikling.

RockShell er et innovativt svar på, hvordan man ved nytænkende industrialisering af byggeriet kan imødekomme denne trend og opnå en mere produktiv og effektiv sektor med en højere kvalitet, samtidig med man kan overholde selv de skrappeste energikrav,' skriver Rockwool i deres indstilling.

RockShells vægsystem er innovativt ved at give en ekstremt rationel byggeproces kombineret med et yderst energieffektivt bygningsdesign. Som noget banebrydende nyt er isoleringen integreret i den bærende konstruktion. Illustration: Rockwool

Læs også: Modulopbygget lavenergihus med Rockshell

Selskabet peger desuden på, at der er tale om det første byggesystem i verden, som decideret integrerer mineraluldsisolering i den bærende konstruktion og at det nye byggesystem optimerer byggeprocessen markant, bl.a. fordi materialerne er skræddersyet til det enkelte projekt.

Rockwool har udviklet og patentanmeldt en særlig metode til at fæstne isoleringen til systemets stålprofiler og omslutte dem. Stålprofilerne er ultratynde og bukket på en unik måde, så der opnås optimal styrke i forhold til materialemængden, hedder det blandt andet i Rockwools indstilling.

Byggesystemet kan anvendes til nybyggeri i op til fire etager.

'At arbejde med systemet minder om at bygge med Lego-klodser. Alle dele passer sammen og skal blot kombineres på den rigtige måde for at få en færdig bygningsskal. Alt i alt bidrager systemet til en produktivitetsstigning i byggeriet,' skriver Rockwool.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs Rockwools indstilling af Rockshell