Nye videosekvenser af komet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nye videosekvenser af komet

NASAs forskere har sammensat to videosekvenser af kometen Borelly på vej gennem rummet udfra billeder, taget af NASAs Deep Space 1 rumsonde.

På det første af videoklippene svinger kometens kerne frem og tilbage, så man kan se detaljer i dens kuperede overflade. Sekvensen er taget fra en afstand af mellem 3.700 og 9.500 kilometer i september 2001.

I den anden sekvens ses stråler af gas og støv, som skydes ud fra alle sider af kometens kerne, mens den roterer en kvart omgang. Den største stråle kommer fra kernens centrale solbelyste del, formodentlig langs den akse, hvorom kometen roterer. Denne store stråle er ved at erodere den centrale del af kometen, hvor et fladt område nu er ved at være dækket af fordybninger. Med tiden vil denne erosion få kometen til at brække i stykker. De groft mønstrede områder i hver ende af kometen er geologisk inaktive områder. Denne sekvens er taget fra mellem 22.500 og 4.980 kilometers afstand.

Ved at studere billeder og videosekvenser af Borelly, kan forskerne få en bedre forståelse af kometer og deres rolle i solsystemet. Deep Space 1 passerede gennem Borellys hale af gas og støv i en afstand af 2.200 kilometer den 22. september i år.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten