Nye supersygehuse i Odense og Sønderjylland

Borgerne i Odense og Sønderjylland skal i fremtiden behandles på nye topmoderne supersygehuse. Det bliver konsekvensen af den nye sygehusplan til 10 milliarder kroner, som politikerne i Region Syddanmark fremlagde i fredags.

I Odense skal universitetssygehuset tæt ved centrum lukkes og erstattes af et nyt universitetshospital tæt ved motorvejen. I Sønderjylland bliver det nye hospital placeret ved den kommende motorvejstrækning mellem Aabenraa og Sønderborg. De eksisterende hospitaler i Aabenraa og Sønderborg skal lukkes.

Planen fra Region Syddanmark opererer med yderligere tre akutsygehuse, Svendborg, Kolding og Esbjerg, der alle tre skal igennem en renovering.

Regionsrådets næstformand, Poul-Erik Svendsen (S), erkender, at de færre akutsygehuse går ud over nærhedsprincippet.

»Mange vil få længere til sygehuset, når de kommer alvorligt til skade. Til gengæld vil behandlingen allerede begynde i ambulancen, og på sygehuset vil de blive mødt af dygtige specialister døgnet rundt,« siger han.

Regionrådsformand Carl Holst (V) mener, at forliget fremtidssikrer sygehusene på Fyn og i Sønderjylland.

»Dette forlig sikrer, at vi kan tilbyde de syddanske borgere en god og tidssvarende behandling, når de bliver syge - også om 10, 15 og 20 år,« siger han.

Sygehusplanen fra Region Syddanmark kommer, få dage efter at regeringspartiet Venstre i forbindelse med valgkampen fremlage et forslag om sygehusmodernisering for 80-90 milliarder kroner i hele landet.

Region Syddanmark er den sidste af de fem regioner, der fremlægger sit bud på fremtidens sygehusstruktur. Til sammen lægger regionerne op til fem nye supersygehuse i Vestjylland, Sønderjylland, Odense, Aalborg og Århus.

Emner : Hospitaler
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"»Mange vil få længere til sygehuset, når de kommer alvorligt til skade. Til gengæld vil behandlingen allerede begynde i ambulancen, og på sygehuset vil de blive mødt af dygtige specialister døgnet rundt,« siger han."

Betyder dette at vi nu skla til at have paramedics i Danmark, hvilket ikke tidligere har været tilfældet; dette er da den eneste måde at sikre behandling i ambulancen.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten