Nye signaler på S-banen stopper togene

Illustration: René Strandbygaard

Togrejsende mellem Gentofte og Hillerød må her til eftermiddag endnu en gang væbne sig med tålmodighed. Strækningen, der som den første S-togstrækning har fået skiftet de gamle signaler ud med Banedanmarks nye digitale signalsystem, er ramt af et komplet stop for togtrafikken på grund af fejl på signalanlægget.

Læs også: Nye signaler til S-banen gør rejsetiden længere i stedet for kortere

Banedanmark arbejder på at løse problemet og kan over for Ingeniøren ikke i øjeblikket oplyse andet, end at man nu vil forsøge en komplet genstart af signalsystemet, men at det ikke er givet, at det løser problemet.

Anden gang på tre uger

Det er anden gang på tre uger, strækningen med det nye CBTC-signalsystem oplever problemer. I januar måtte DSB's køreplan ændres, fordi køretiden med de nye signaler blev op til fem minutter længere. Det nye CBTC-system oplever nemlig uforudsete problemer med glatte skinner. Banedanmark har derfor indført en restriktion, som betyder, at CBTC-systemet bremser togene tidligere, hvilket medfører længere køretid for togene.

Banedanmark kan ikke oplyse, om dagens signalproblemer har nogen relation til problemerne med glatte skinner. DSB har indsat togbusser på strækningen, men rejsende med S-tog vil opleve forsinkelser.

Læs også: It-opdatering hos Banedanmark skyld i tomme skærme og tavse højttalere

Torsdagens signalproblemer falder sammen med tekniske problemer med informationssystemet over hele landet tidligere på dagen, der satte informationstavler, højtalere og rejseplanen.dk ud af spillet.

Ingeniøren følger sagen løbende og afventer flere oplysninger fra Banedanmark.