Nye serviceskibe: Teknikere kan gå om bord på havmøller selv i høje bølger

Hvor man indtil nu har måttet sejle servicemedarbejdere ud til havvindmøller i små skibe eller flyve dem derud i helikopter, vil de to nye Siemens-skibe blive udstyret med hydrauliske landgangsbroer, der skal sikre nem og hurtig adgang til møllerne under varierende bølgeforhold.

Skibene er designet til at kunne huse 30 teknikere ad gangen i op til flere uger og dermed spare rejsetiden til og fra land undervejs. Hvert skib får desuden plads til ekstra vindmølledele til vedligeholdelse i 20-fods containere på skibsdækket.

Rederiet Esvagt skal levere de to 85 meter lange serviceskibe i forbindelse med Siemens’ serviceaftale på havvindmølleparkerne Butendiek og Baltic II i Tyskland. Siemens’ egen BlueDrive-teknologi skal reducere brændstofforbruget på skibene, der vil få en tophastighed på 14 knob.

Havyard Shipyard i Norge skal stå for selve konstruktionen af skibene, der forventes færdige i 2015, hvor de to havmølleparker også sættes i drift.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvad hjælper det at teknikeren kan komme af på møllen, hvis han er søsyg af at have ligge og rullet med skibet i flere dag pga dårligt vejr. Har flere gange prøvet at vi kan komme ud til møllerne, men at folk er søsyge og faktisk ikke i stand til at arbejde fornuftigt de første 2-3 timer eller mere.

  • 0
  • 0

søsyg af at have ligge og rullet med skibet i flere dag pga dårligt vejr

Skibene ligner de spøjse Ulstein X-bow, blot med bulb. Så mon ikke de er ganske gode i hård sø.

Næste skridt kan måske være sænkekatamaraner, hvor skrogene er under bølgedalen og passagerrummet er over bølgetoppen? Sålænge Nordsø-bølgerne bare er middelstore - hvis de er helt store, er vinden alligevel for stærk til at arbejde i. Et norsk værft har overvejet noget lignende : http://ing.dk/artikel/serviceskib-til-havm...

  • 0
  • 0

Dette er en formidabel forbedring ift. tidligere. Skibene ligger helt stille i flere meter høje bølger.

Dette er en kommentar fra en tekinker, der har været ombord: "Faraday, best vessel in the north sea. Pleasure to have been the first techs to work from the Faraday. Thanks to the Fantastic crew on board for making it a great experience. Really hope to see more from esvagt on siemens projects in the future, not just for service."

John

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten