Nye ordrer til Lindø-værftet

Odense Stålskibsværft har nu sikret sig yderligere ordrer på nybygninger til værftet, oplyser bladet Søfart. Ifølge bladet gælder det tre containerskibe af L-klassen, som værftet allerede har bygget seks af i perioden 2001/2002. De tre skibe forventes leveret i 2004.

Ifølge bladet skal de nye skibe sejle for Safmarine i Capetown, som er et A.P. Møller ejet rederi, der også har tre lidt mindre L-skibe i ordre på det A.P Møller-ejede Volkswerft i Straalsund i Tyskland.

L-klasse skibene fra Odense Stålskibsværft har en lastekapacitet på 3.700 TEU (3.700 stk. 20 fods containere) og måler 255,30 meter i længden og 37,7 meter i bredden med en dybgang på 13 meter. Skibene skal sandsynligvis forsynes med en Sulzer Commonrail motor, og prisen for de forrige L-klasse skibe lå på omkring 81 mio. USD pr skib.

Ifølge Søfart har Odense Stålskibsværft fortsat ordre –dog endnu ubekræftede – på en håndfuld af de helt store containerskibe på 6.600 TEU, som værftet allerede har bygget mange af. Udover containerskibene skal værftet også bygge to store støtte-skibe til Søværnet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten