Nye Legoklodser skal fremstilles af sukkerrør

Illustration: Lego

Lego er på vej med en serie af grønne blade og træer, der skal produceres i bioplast. Det skriver Lego Group i en pressemeddelelse.

Produkterne skal produceres i polyethylen lavet på ethanol fra sukkerrør og forventes at komme i salg i løbet af i år.

»Vi er stolte af, at de første Lego-dele fremstillet af bæredygtigt plast er i produktion og vil være at finde i Lego-æskerne i år. Det er et godt første skridt i vores ambitiøse mål om at lave alle Lego-klodser af bæredygtige materialer,« siger Tim Brooks, der er vicedirektør for miljøansvarlighed i Lego Group.

Læs også: Lego og DTU vil kvalitetssikre Lego-klodser helt ude ved linjen

I jagten på at finde bæredygtige råmaterialer er Lego Group gået sammen med Verdensnaturfonden (WWF) om at finde de bedste råvarer.

Den plantebaserede polyethylen skal derfor komme fra sukkerrør, der er produceret under ordentlige forhold, certificeret af organisationen Bonsucro.

Bioplast udgør få procent af al Lego

Den grønne produktserie er en del af Legos strategi om at bruge flere bæredygtige materialer i 2030, som koncernen afsatte 1 mia. kroner til i 2015.

Delene udgør dog kun én til to procent af alt plastlegetøj hos Lego. Det er derfor et lille skridt mod koncernens målsætning.

Læs også: Spørg Scientariet: Hvor meget belastning kan Lego-klodser holde til?

De klassiske Lego-klodser er nemlig ikke så lette af gentænke i et nyt materiale, da de siden 1963 er blevet fremstillet af ABS-plast.

Materialet er nemt at støbe meget præcist, og det er nødvendigt for Legos produktkvalitet. Hver Lego-klods, der bliver produceret, må nemlig maksimalt variere med 4 mikrometer fra andre, identiske klodser, der er produceret gennem de foregående årtier.

Vicedirektøren i Lego Group understreger dog, at de nye grønne palmeblade og træer vil leve fuldt op til de tidligere modeller af konventionel, oliebaseret plast:

»Børn og forældre vil ikke mærke nogen forskel i kvaliteten eller udseendet af de nye dele, fordi plantebaseret polyethylen har de samme egenskaber som konventionel polyethylen,« siger Tim Brooks.

Emner : Plast
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg forstår ikke hvorfor disse klodser er bæredygtige. At de er fremstillet af organisk indvundne materialer, er vel ikke ensbetydende med bæredygtighed.

 • 0
 • 0

Det er vel bæredygtigt på den måde at du ikke skal suge olie op for at lave det. olie som der er begrænsede mængder af.

Planter kan vi bare gro nogle flere af.

 • 0
 • 0

Men hvis sukkerrørene er økologiske er alt jo godt. Økologiske Legoklodser vil blive egnet som lørdagsslik :)

 • 0
 • 0

Legoklodser har en meget lang levetid i forhold til andre typer legetøj. Det går i arv fra generation til generation. Derfor betyder bæredygtigheden under produktionen ikke så meget i den samlede cyklus. Faktisk vil tiltag i produktionen, kunne have den modsatte effekt, hvis det går ud over levetiden.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten