Nye fejl på SAS' canadiske fly: Måtte vende om to gange

Passagerne på vej til Prag i et SAS-fly fik mandag morgen et betænkeligt budskab leveret over højtalerne.

Der var ellers blot gået få minutter efter take-off. Men der var tekniske problemer om bord. Og der var atter tale om flytypen Dash-8 Q400.

Så blot et døgn efter nødlandingen i Aalborg måtte en pilot bag roret i endnu et af den ulykkesramte flytype fra canadiske Bombardier indstille sig på en anden landing end planlagt. Denne gang gik tilbage til Københavns Lufthavn, rapporterer DR Nyheder.

Modsat gårsdagens uheld med et kollapset landingsstel, forløb landingen denne gang problemfrit.

Passagerne blev kort efter sendt i luften i et nyt eksempel af Dash-8 Q 00, som SAS har 13 eksemplarer af i alt. Få minutter senere var den igen gal.

Pioloten endte for anden gang kursen hjemad mod København. På jorden blev de strandede passagerer tilbudt et nyt fly. Men tredje gang var ikke lykkens gang for en række passagerer, der havde fået nok.

»Det var komplet surrealistisk, og jeg tænkte, at det simpelthen ikke kunne passe, at den nu var gal igen. Det blev forstærket af, at personalet også virkede meget frustrerede over situation,« fortæller en af passagererne, Ole Rasmussen, til DR Nyheder.

Det er endnu uvist, hvilke tekniske problemer der var tale om, men SAS understreger, at der ikke var tale om samme type som ved det forulykkede fly i Aalborg.

Emner : Fly