Ny wifi-standard gør trådløs virtual reality muligt
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ny wifi-standard gør trådløs virtual reality muligt

Illustration: HTC

Siden 802.11ad-standarden til wifi blev annonceret i 2012, har det været småt med produkter, som rent faktisk udnytter de kraftfulde overførselshastigheder, som teknologien tillader.

Det gør HTC nu noget ved, da de til Consumer Electronics Show i Las Vegas netop har annonceret en trådløs adapter, der gør det muligt at streame trådløs virtual reality fra computere til deres Vive-headsets.

»Trådløs VR har været på næsten alle VR-brugeres ønskeseddel, siden teknologien blev annonceret. Gennem samarbejde med HTC har vi gjort det muligt at bruge Intel’s WiGig-teknologi kommercielt,« siger Intels chef for virtual reality, Frank Soqui, i en pressemeddelelse.

Ti gange hurtigere end dit hjemme wifi

Med WiGig-teknologi skal forstås de chips og routere, der gør det muligt at sende og modtage wifi-signaler på 60 GHz-båndet som defineret i 802.11ad-standarden til wifi.

Teknologien er med sin teoretiske dataoverførselshastighed på 7 Gbit/s ikke den hurtigst mulige standard, men den er derimod efterprøvet og findes i en række avancerede routere. Fra tredje kvartal 2018 kan den altså også fås i en adapter, der lader dig slå dig løs i virtual reality uden at falde over kabler til Vive-headsettet, der tilbyder både hurtigere billedefrekvens og højere kvalitet end Google og Samsungs VR-headsets til smartphones.

Det betyder dog ikke, at du kan løbe rundt i hele huset med VR-briller på. 802.11ad-signaler har nemlig kun en rækkevidde på lidt under ti meter.

Stadig kun et fåtal af produkter med nye wifi-standarder

Der er stadig langt mellem produkter, der benytter de nye lynhurtige wifi-standarder. 802.11ad-teknologien ses mest i trådløse docks til bærbare, og Intel annoncerede sidste år, at de kun vil bruge teknologien til VR.

TP-Link sælger også nogle niche-routere, der bruger standarden, men med signalets korte rækkevidde er den ikke optimal til store wifi-netværk, men i stedet velegnet til den korte afstand mellem dine VR-briller og din computer.

For lynhurtigt netværk til hele hjemmet kigger man i stedet mod 802.11ax-standarden. Den tillader teoretisk dataoverførsel på 10 Gb/s og sender ligesom din nuværende router på 2,4 og 5 GHz-båndene, der kan nå meget længere.

De første routere, der gør brug af 802.11ax-standarden er også netop blevet annonceret på Consumer Electronics Show af D-Link, men da standarden hverken er certificeret eller efterprøvet, skal du nok ikke regne med ultra-wifi i dit hjem i den nærmeste fremtid.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten