Ny webportal giver vejledning i it-sikkerhed

Hvis man er i tvivl om, hvordan man sikrer sin pc mod virus og hackere, hvordan reglerne er, når man handler på nettet, og hvilket teleselskab man skal vælge, er der nu hjælp at hente på internet-portalen it-borger.dk.

Videnskabsministeriet har samlet råd og vejledning på it- og teleområdet fra bl.a. de eksisterende sites danmark.dk og prisguiden.dk på ét sted.

Idéen med Borgernes IT-portal er, at den skal tage udgangspunkt i almindelige menneskers behov, så de bliver bedre til at udnytte it- og telekommunikationen. Dvs. at nørderne og de professionelle ikke er målgruppen.

Det er første gang, at man kan finde en dansksproget hjemmeside, der bredt informerer om de rettigheder og muligheder, man har i forbindelse med informationsteknologien - fra adgang til internettet over forbrugerrettigheder og til ytringsfrihed - kombineret med praktiske råd om, hvordan man kan bruge rettighederne i praksis.

Således kan man finde information om bredbånd i boligforeningen, finde ud af hvad spyware egentlig er, finde gratis softwareprogrammer, sammenligne telepriser og læse om eventuelle sikkerhedsrisici ved mobilmaster.

Oplysningerne stilles til rådighed i samarbejde med eksperter på de forskellige områder, og netstedet vil løbende blive udvidet med ny information.

  • Opdateret 27/5 2019: It-borger.dk drives ikke længere af det daværende IT- og Telestyrelsen, men er i dag overtaget af private ejere.*