Ny vandledning i Øresund til halv milliard kroner kan være overflødig

Plus26. maj 2021 kl. 12:036
Ny vandledning i Øresund til halv milliard kroner kan være overflødig
Lynettens opland er omkring en million københavnere, og det gør det til Danmarks største rensningsanlæg. Illustration: Biofos.
Når Lynetteholm står færdig om 30 år, skal beboerne kunne bade. Derfor skal Lynettens udledning længere væk, selv om rensningsanlægget sandsynligvis flytter længe inden.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det står klart, at politikerne vil presse Lynetten, Danmarks største rensningsanlæg, væk fra Refshaleøen, så den kan byudvikles sammen med megaprojektet Lynetteholm.

Alligevel skal ejeren af anlægget, Biofos, snarest forlænge udløbsledningen, som går under havbunden og gennem det område, hvor arbejdet med øen begynder til efteråret.

Det fremgår af anlægslovforslaget for Lynetteholm, som forventes vedtaget af et stort Folketingsflertal i starten af juni

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
15. juni 2021 kl. 10:49

Prisen for forlængelse og forstærkning af udløbsledningen "her og nu" samt tvangsflytningen af renseanlægget Lynetten skal BIOFOS betale dvs. det er alle os borgere i de 15 ejerkommuner, der via en øget spildevandsafgift skal betale for Københavns kommunes byudvikling, ny metro og havnetunnel.

4
27. maj 2021 kl. 13:27

Det er en artikel som denne, der viser Ingeniørens berettigelse. Tak! Mange interessante perspektiver, og faktuel oplysning der er lysår forude for alm. medier. Overskriften kunne så godt have været mere præcis og nævnt "udløbsledning"

3
26. maj 2021 kl. 22:45

Hvorfor skal renset spildevand "hældes" direkte ud i recipienten (havet, å, sø eller lignende). Hvorfor skal det ikke tilbage i jorden og genbruges? Det er da ulogisk, at vi pumper det op fra undergrunden, og nærmest direkte ud i havet?

2
26. maj 2021 kl. 15:08

Først blev projektet Lynetteholmen fremsat som en strøtanke - men uden at være undersøgt særlig grundigt var det næste, at den skal vedtages hurtigst muligt! Og dernæst dukker alle spørgsmål og forhindringer, bl.a. den nævnte klakledning op. Og dernæst vedtages projektet, gætter jeg på! Nogenlnde den samme proces blev gennemført for Femernforbindelsen. Det er også karakteristisk også for dansk klima- og energipoltik.

1
26. maj 2021 kl. 14:13

Måske skulle man lave byduviklingen i et område, hvor den ikke har massivt negative konsekvenser for snart sagt alt: Miljø, København, rekreativeområder, økonomi osv. osv?