Ny udgave af teknologi- og videnskabsavis til børn

Illustration: Teknologiens Mediehus

For mindre end et år siden udkom den første udgave af Techie, teknologiavisen for børn, med det klare mål at skabe interesse og begejstring for teknologi, naturvidenskab og matematik på grundskolens mellemtrin. Det er lykkedes.
Lærere i hele landet har inddraget avisen i deres undervisning, og deres tilbagemeldinger har været meget positive. Techie har fået eleverne til at snakke mere om teknologi, natur og videnskab, og de efterspørger en ny omgang, fordi de har lyst til at lære endnu mere.

”Vi er så glade for den modtagelse, som Techie har fået. Den er jo netop tænkt som et inspirerende supplement til undervisningen, og det er den rent faktisk blevet. Derfor ser vi rigtig meget frem til, at vi sammen med Teknologipagten kan udgive en ny udgave af Techie, der bliver propfyldt med engagerende, sjovt og nytænkende indhold, som forhåbentlig igen kan være med til at vække børn og unges begejstring for teknologi og naturvidenskab”, siger Mette Vindfeld Rosendahl, udviklingsdirektør i Teknologiens Mediehus.

Mere inspirerende STEM-undervisning i grundskolen

Techie er nået bredt ud i Danmark. I 2020 blev der distribueret mere end 85.000 fysiske eksemplarer af avisen, og over 51.000 har været inde og læse e-avisen. De fysiske eksemplarer har været en succes i skolerne, fordi eleverne bruger ekstra tid på at fordybe sig i avisen, når de sidder med den i hånden. I 2021 udkommer Techie derfor på samme måde, men som noget nyt vil avisen også kunne findes i en app.
Teknologipagten er gået ind i samarbejdet om Techie som led i en målrettet indsats for at skabe mere inspirerende STEM-undervisning, der skal være med til at skabe begejstring og fastholde interessen for alt det, der er muligt med en STEM-uddannelse.

”Vi håber, at vi med den nye udgave af Techie igen kan være med til at inspirere til nye måder at tænke STEM-undervisning på i grundskolen. Forskningen viser, at eleverne har en tendens til at miste interessen for STEM allerede i mellemtrinet, og det er netop den målgruppe Techie rammer. Så hvis vi kan få bare 10 procent flere børn og unge interesserede i de her kompetencer, så vil det få stor betydning for vores fælles vækst og velstand i Danmark”, siger Christian Vintergaard, direktør i Teknologipagten.

En verden af læring, sjov og fælles oplevelser

Teknologiens Mediehus står igen i år for udviklingen af avisens indhold med input fra Teknologipagten og en række eksterne aktører med særlig indsigt på området.
Erfaringerne fra den første udgave vil blive bragt i spil, og idéer og emner vil blive afprøvet hos børn i målgruppen, så Techie igen kan opnå den ønskede effekt ude i virkeligheden. Sammen med Techie#2 udgives en konkret lærervejledning, der sammenkæder avisens emner og udtryk med de naturvidenskabelige fag ude i klasseværelserne, så den enkelte lærer, skole og kommune kan se potentialet i den nye avis.
Den nye udgave af Techie bliver en letlæselig, billedbåret, interagerende og underholdende avis, som børn får lyst til at fordybe sig i. En indgangsportal til en verden af læring, sjov og fælles oplevelser, hvor man udover de skrevne ord kan finde et hav af QR-koder til videoer, forsøg og andre understøttende oplevelser.