Ny type Ford-døre åbner på vid gab

Der kan både smækkes og skydes med dørene på den nye Ford B-Max, hvor et utraditionelt dørsystem giver en indgangsåbning til bilen på hele halvanden meter.

Fordørene åbner normalt og er hængslet fortil, mens de bageste døre er skydedøre, der åbner helt ud til bagskærmen, og da bilen ingen midterstolpe har, vil den fuldt åbne bil have en døråbning på de nævnte halvanden meter.

»Det unikke er, at man ser denne dørtype på så lille en bil,« siger journalist på Motormagasinet Kurt Ellegaard til ing.dk.

Dermed skulle der ifølge Ford være god plads til at lange surfbrættet ind i bilen. Illustration: Ford

For at kompensere for den manglende midterstolpe har Ford forstærket dørene med særligt hærdet stål.

Den bredere døråbning gør det ifølge Ford langt lettere at få sit surfbræt eller sin cykel ind i bilen.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Taget må også være et svagt punkt, som nemt knækker op/ned...

Jeg er mere nervøs for, hvor dørene befinder sig efter real life assymetrisk side crash - Inde i bilen? - Revet op?

Eller hvad sker der, hvis man kaster en elg eller en ko ned i forruden på den? - Smutter taget så ned mellem dørene?

 • 0
 • 0

Men jeg har svært ved at se formålet ved dette design frem for et design med en b-stolpe.

Det må det være svært at holde tæt mellem dørene, da begge døre vel skal kunne åbne uafhængigt af hinanden. Så fordøren kan ikke lukke hen over bagdøren.

Hvor er sikkerhedsselen monteret?

Der ser ud til at være ret elendig adgang til bagsædet på billedet http://ing.dk/modules/xphoto/cache/13/6371...

I mine øjne ligner det design udelukkende for designets skyld.

 • 0
 • 0

Det er godt nok smart.

Utroligt at der ikke er nogen der har tænkt det før.

Sikkerheden er jeg sikker på er i top.

Ford laver ikke noget de ikke får godkendt af alverdens sikkerhedseksperter.

 • 0
 • 0

Mazda RX8 har lavet næsten samme nummer, for et par år siden. http://www.seriouswheels.com/2004/2004-Maz... Taget bilens størrelsen i betragtning, så tror jeg Mazda modellen giver mere indgangs plads. Man kan dog ikke åbne bagdørene uden at åbne fordørene.

Skyde døre var meget skældt ud på Peugeot 1007, på grund af forholdsvis høj vægt, så må vi se om Ford kan gøre det bedre. Peugeot 1007 vejer for eksempel mere end en WV polo, som er større og har 4 døre.

 • 0
 • 0

Jeg har en gammel Buick Skylark cupe fra 1966. Den har to meget store døre, ingen B-stolpe og rammeløse vinduer. Det ser rigtig godt ud og om sommeren kan man rulle vinduet ned både i døren og ved bagsædet. Men klart den er også designet før man tænkte ret meget på sikkerhed.

 • 0
 • 0

Er nok dem, som er nemmest at undvære. Hærdede, og belagte kæber betjent via hydraulik klipper højstyrkestål som var/er det smør. Det bliver ikke nævneværdigt "hårdere", blot langt stærkere og sejere. Taget er absolut ikke et svagt punkt, da det, med så langt mellem A og C stolper ikke bærer ret meget, hvilket der forhåbentligt er taget hensyn til (er heller næppe designet til nedfaldende fly).. F.eks. har en F-458 cabriolet samme karroseristyrke og bæreevne/sikkerhed som modellen med fast tag, og Ford var første fabrik (Focus) hvor stålplader med forskellig styrke og tykkelse blev lasersvejst sammen for at mindske vægt og forøge styrke/føjelighed ifm. sammenstød. Og mener faktisk ikke Ford har nye biler med under 5 stjerner i NCAP undersøgelser. Ang. adgangsforhold til bagsædet, så har næsten alle moderne biler adgang, hvorunder overkroppen skal hældes bagover for at stige ind, umiddelbart ser det ud til at man kan stige ind i en forholdsvis lodret stilling = naturlig stilling. Jeg kender ingen bil, hvor der er fri adgang til bagsiden af forsædet når man skal betræde de fine gemakker?? I så fald skal bagdøren op omkring de 90 grader, eller lukkes lodret op. Hvilket gør at man kan sidde ned frem for at kravle ind.Ang. elge, så gør de lukkede døre ifm. A og C stolpe, at kabinen er mindst lige så kraftig som hvilken som helst bil. Det er sgu da ikke en Wartburg???? Holde tæt mellem dørene??? BMW har ingen rammer på vinduerne, med mindre du arbejder i landbruget, burde du vide at DET er en svær manøvre, uden en ramme, at få et vindue/glas til at holde tæt ved 250 km/t. uden at vægten bliver afsindig. Alt indenfor plade/metal kan bearbejdes med lukkede øjne indenfor 1/10 mm., det er kun et spørgsmål om den efterfølgende montage. Er der slet ikke nogen her med logisk sans og forstand på biler og deres konstruktion????

 • 0
 • 0

Har nærmest ingen funktion i en moderne bil udover at holde bagdør og evt. sikkerhedssele. Dette ses jo bla. af at dyre biler uden tag kun tager måske 25 kg. på for at udligne manglende styrke fra tag og B-C-stolpe. Her har man altså taget 3 umiddelbart bærende dele ud uden at der er sketnoget som helst. Så kan man nok diskutere styrken ang. en rulning. Men ang. ovenstående Ford, vil døre nok være lukket ved en rulning, og derfor indgå som en bærende/styrkegivende del af karosseri Dette kræver selvfølgelig at konstruktion er til dette, men den er absolut ikke nødvendig, blot et rart sted at sætte hængsler til bagdør

 • 0
 • 0

Så kan man nok diskutere styrken ang. en rulning. Men ang. ovenstående Ford, vil døre nok være lukket ved en rulning, og derfor indgå som en bærende/styrkegivende del af karosseri

Ja, og det skal nok gøre dem nemme at åbne bagefter - ikke mindst skydedørene!

Enhver, der har kørt varevogn med skydedøre, ved, at blot lidt frost på gummilisterne kan gøre dem næsten umulige at åbne. Hvordan tror man så, det bliver, når skinnerne er bøjede, og taget er trykket ned?

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten