Ny transportminister: Finansiering? Kreativt Roadpricing? Tja

»Vi kan ikke blive ved med at mødes på denne måde,« gnægger Lars Barfoed (K) og trykker sin partifælle Carina Christensen i hånden.

Sidste gang var for to år siden. Da kostede et anstrengt forhold til Dansk Folkeparti og et parti råddent kød ham ministerposten i familie- og forbrugerministeriet. Nu er 50-årige Lars Barfoed tilbage.

Onsdag eftermiddag får han overdraget hvervet som transportminister. Ikke som den tredje, men ligefrem som den fjerde af slagsen på ét år, idet Flemming Hansen sagde op 12. september.

Departementschefen for Transportministeren bemærker, at udskillelsesløbet har været hastigt, men at Carina Christensen nåede at sikre en aftale om en fast Feherm-forbindelse. Endda med det bredest politiske flertal.

Carina Christensen anbefaler den nye transportminister, at han skal huske at sørge for at gøre indhug i Finansministerens midler. Og:

»Togene! Husk togene, hvis vi skal løse trængsels- og miljøproblemerne,« siger hun og bemærker, at busserne er kommunernes ansvar, og at han ikke skal lade sig overbevise om andet trods ihærdige forsøg.

Skal føre andres visioner ud i livet

Hvorvidt Lars Barfoed tager imod den opfordring, vil han ikke røbe på nuværende tidspunkt. Ej heller hans holdning til eksempelvis roadprincing.

»Det er jeg ikke færdig med at tage stilling til. Jeg synes, at det er uklogt at gå i detaljer lige nu, men kunststykket den kommende tid bliver at finde pengene til trafikområdet og få andre til at se, at det ikke drejer sig om udgifter, men investeringer,« siger Lars Barfoed.

En del af den rute er allerede lagt ud for den nye transportminister. Regeringens infrastrukturkommission afsluttede nemlig opgaven og videregav sine anbefalinger til Carina Christensen i januar. De anbefalinger er blevet ændret og justeret i det politiske apparat sammen med blandt andre finansministeren.

Ændringerne munder ud i en rapport, som Lars Barfoed, om han vil det eller ej, skal indstille sin politiske GPS efter fra oktober. Adspurgt hvordan han har det med at skulle føre andres visioner ud i livet, er Lars Barfoed diplomatisk.

»Andre af mine kolleger har været med fra starten, og arbejdet er præget af dygtige medarbejdere, så det glæder jeg mig til at kigge på,« konstaterer han.

Nordsjællandsk trafikmafia og VW-tilbeder

Lars Barfoed har en baggrund i det danske erhvervsliv som direktør på vekslende poster. Han har erfaring med sit nye stofområde gennem formandsposten for Rådet for Større Færdselssikkerhed i en årrække og som medlem af trafikudvalget.

Under valgkampen erklærede han, at hans mærkesag var investeringsaftaler for både privat og kollektiv trafik, og at han i særdeleshed vil arbejde for en planlov mod køer, da trængslen skader det fleksible arbejdsmarked.

Sidstnævnte ville især komme nordsjællændere til gode. Her bor, kører og pendler den nye transportminister selv fra. Lars Barfoed opfordrede ligefrem til en nordsjællandsk »trafikmafia« på tværs af partier.

Den sammenslutning skulle sikre, at togtrafikken på Kystbanen, motorvejsnettet ind mod København, problemerne på Kronprins Frederiks Bro ved Frederikssund og biltrafikken ad Frederikssundsvej ikke længere blev præget af kødannelser.

»Det vigtigste nu er at følge infrastrukturkommissionens anbefalinger. De tager ikke regionale hensyn, men kigger på de steder, hvor trængselsområderne er størst,« siger Lars Barfoed i dag.

Modsat en af sine forgængere har Lars Barfoed allerede fået en bedre debut. Da den nyudnævnte tidligere transportminister, nu sundhedsminister, Jakob Axel Nielsen, ligeledes nippede af et champagneglas, indrømmede han, at han var et dårligt CO2-eksempel. Han drønede rundt i en kongeblå BMW 740i med 286 hestekræfter og kunne ikke drømme om at smække et Til Salg-skilt i sideruden på den.

Lars Barfoed bedyrer, at han ivrigt bruger Kystbanen og Metroen og agter at blive ved med det. Om den nye ministerbil skal være en Toyota Prius, har han ikke taget stilling til, men privat kører han rundt i en VW Golf TSI.

»Den er helt fantastisk! Den har en lille 1,4 liters motor, der er meget benzinøkonomisk,« erklærer Lars Barfoed.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ny transportminister? Ja well..... Hvis de virkelig ikke kan finde noget bedre??? (Transportpolitiken kan vel dårligt blive værre!?)

  • 'Nogen' har tidliger udtalt at: "Helge Sander som videnskabsminister, det er at tage brødet ud af munden på os, som lever af at lave satire"

Men, Brian Mikkelsen som Justitsminister? - Nu er det fandme ikke sjovt længere!!!

  • 0
  • 0

Nogen vil sige ja, det gjorde den dengang man gav Henry Kissinger Nobels fredspris. Men nu ser det ud til at Anders Fogh gør et ihærdigt forsøg på at genoplive genren. Med Brian Mikkelsen som justitsminister og Carina Christensen som kulturminister får nationen virkelig brug for al den humor og milde overbærenhed, det er muligt at mobilisere. Hvad med en smule damage control med de to ministre? I forhold til Carina C., er Lars Barfoed mere drifts-sikker, bedre klædt på til opgaven. Når talent-massen nu er så beskeden i de borgerlige partier, så lad os da glædes over at det kunne have været meget værre.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten