Metroselskabet har af Københavns Kommune fået tilladelse til igen at arbejde aften og nat på de fire byggepladser, Øster Søgade, Gammel Strand, Sønder Boulevard og København H.
Kommunen har dermed ophævet den tidligere beslutning om at indstille aften- og natarbejde på stationerne.
Indstillingen trådte i kraft efter en klage over døgnarbejdet ved Marmorkirken, som fik Natur- og Miljøklagenævnet til at stoppe arbejdet, mens klagen blev behandlet. I forbindelse med nævnets beslutning valgte Københavns Kommune også at indstille natarbejdet ved de fire stationer, som nu igen får tilladelse til at bore i døgnets sene timer.
Der må derimod fortsat ikke arbejdes ved Marmorkirken om aftenen, før Natur- og Miljøklagenævnet har færdigbehandlet klagen.
Tilladelsen kommer, efter at kommunen har gennemført en partshøring, som Metroselskabet tidligere på måneden klagede over manglen på.
Københavns Kommune har hele tiden været af den opfattelse, at klager ikke skal have opsættende virkning, som for metroarbejdet har betydet, at gamle påbud og arbejdstider gjaldt, indtil klagen var afgjort.
Under partshøringen er der ikke kommet informationer frem, som har fået kommunen til at fortryde den tidligere tilladelse til at arbejde i døgndrift. Kommunen mener derfor at have styrket argumentationen for en tilladelse til udvidet arbejdstid over for Natur-og Miljøklagenævnet.
Naboerne til de fire stationer får stadig deres klager behandlet ved Natur-og Miljøklagenævnet.
- Denne artikel
- Stop for døgnarbejde på metroen breder sig
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Det kommer bag på mange. Er der nogen af alle de menesker som har rodet ind i denne sag som har undersøgt om der kan bygges metro med mindre støj. Kunne der laves et støjtelt, kunne noget arbejde flyttes til andre tidspunkter. Se på de individuelle støjkilder. Med 100millioner kan man nå langt, teknologien findes. Det er selvfølgelig nemmere at stoppe, og så give andre skylden.
Gad vide om den metro kører i 2018?
Gad vide om den gamle metro stadig kan køre på det tidspunkt? Seneste oplevelse jeg fik med den, var på Flintholmstation, toget stoppede, og så kom det via højtalerne; Dørene åbner ikke på denne station, passagere bedes skifte..bla bla
Imponerende, ikke !
Der er en besynderlig parallel mellem ramaskriget over støj fra metrobyggeriet fra de mennesker der bor op ad (især) de udgravninger hvor stationerne kommer til at ligge, og de mennesker der bor i nærheden af (især) indre bys barer, diskoteker og natværtshuse.
Jeg selv er ikke i tvivl: Jeg ville - hvis jeg var tvunget til at vælge mellem en af delene - da langt hellere være udsat for maskinstøj fra gravearbejdet, end larm af slagsmål, knogleraslende dunk-dunk-musik, råben, skænderier og svineri af glasskår, pis, bræk og pizzabakker fra fulde mennesker.
Men kommunen ser anderledes på det. Nu er der ganske vist åbnet for gravearbejde om natten, men man kompenserer fortsat de beboere der føler sig plaget, mens de beboere der er udsat for drukscenens nattelarm, får at vide at 'sådan er det når man bor i en storby'.
Det har jo intet med Natur og miljøklagenævnets beslutning at gøre... Naboerne til de andre byggepladser kan jo bare indklage for Natur og Miljøklagenævnet. Metroen er sat i udbud med døgnarbejdet som en del af vilkårene. Det valgte KK så at stoppe i en periode for at lave en partshøring, denne er nu afsluttet og arbejdet genoptaget.
Natur- og Miljøklagenævnet skal behandle sagen.
Fint, hvilken uerstattelig natur bliver negativt påvirket af metroen bygges om natten? Regnormene under H. C. Andersens Boulevard bliver vækket af deres skønhedssøvn? Pindsvinene i Nørrebroparken kan ikke søge føde om natten fordi de stresses af kranen? Rotterne i byens kloak forstyrres i deres natmad?
Nej, det er "kun" mennesker som bliver påvirket. Så hvad med at finde en rimelig løsning til disse i stedet for? En rimelig kompensation eller genhusning. Så svær er den her sag faktisk ikke.
Men processen i behandlingen er dybt kritisabel. Og resultatet givet på forhånd.
Det er i kontrast til at du skriver at det er besluttet, det er det ikke.
@ Anders Reinhardt Hansen
Citat: "Det er i kontrast til at du skriver at det er besluttet, det er det ikke"
Det ER besluttet der igen må arbejdes om natten på 4 byggepladser. Man undersøger om naboerne skal kompenseres, genhuses eller om arbejdet igen skal stoppe. Men på de 4 byggepladser har man besluttet at genoptage arbejdet. Den gælder indtil man har besluttet noget andet, sådan er det jo.
Citat fra artiklen: "Københavns Kommune har givet Metroselskabet lov til at genoptage aften- og natarbejdet på fire stationer"
Så svært er det jo ikke at forstå.
Citat fra artiklen: "Kommunen har dermed ophævet den tidligere beslutningen om at indstille aften- og natarbejde på stationerne"
Nu skulle alle være med.
Citat fra artiklen: "Tilladelsen kommer efter kommunen har gennemført en partshøring, som Metroselskabet tidligere på måneden klagede over manglen på"
Hvis man tillader noget, så er det fordi man har besluttet at tillade det. Gud hvor er det enkelt.
Sagen er jo ikke afklaret i Natur- og Miljøklagenævnet men de har valgt at fortsætte aftenarbejdet på 4 af arbejdspladserne, flere af de andre har stadig ikke aftenarbejde. Så spis nu lige brød til og læs hvad der står.
@ Anders Reinhardt Hansen
Anders det er yderst betænkeligt, at man vil undersøge om staten gør noget ulovligt, men hvis de gør, så får de lov til at fortsætte med det til sagen er afgjort.
Hvis jeg slår en gammel dame ned på gaden, så er jeg uskyldig indtil jeg bliver dømt. Men det betyder jo ikke at jeg får lov til fortsat at slå gamle damer ned.
Metroselskabet skal selvfølgelig have lov til at arbejde om natten. Det skal de fordi det står i VVM-rapporten som er udarbejdet lang tid inden byggeriet startede, at boringen forudsætter natarbejde. Naboerne skal selvfølgelig kompenseres for det tab og de lidelser arbejdet tilfører dem. Så enkelt er det i grunden.
Men staten har i 2012 ændret på lovkravene til natarbejde. Det beslutter man i første omgang skal betyde at natarbejdet skal ophøre med det samme. Så bliver der en masse politisk polimik omkring det, og sagen ender meget hurtigt med staten (Metroselskabet: Staten, Københavns kommune og Frederiksberg kommune) får lov at genoptage arbejdet.
Og når hele sagen har været igennem et voldsomt bureaukrati, så vil jeg garantere for at Metroselskabet får lov til at fortsætte natarbejdet.
Det er urealistisk at tænke sig tunnellerne kun skal bores om natten. Det er teknisk vanskeligt blandt andet på grund af tilstopning af maskinerne (jord) når de står stille og fordi det vil tage alt for lang tid og være alt for dyrt.
Men processen i behandlingen er dybt kritisabel. Og resultatet givet på forhånd.
Så fik Staten som ventet sin vilje. Det var jo ikke svært at forudse.
I denne sag er det heldigt nok, i andre sager dybt betænkeligt.