Ny teleaftale: Alle danskere skal have gigabit-bredbånd i 2025 – næsten

Plus22. december 2021 kl. 12:058
Ny teleaftale: Alle danskere skal have gigabit-bredbånd i 2025 – næsten
Illustration: Jon Norddahl.
I 2025 er det ambitionen at 98 procent af alle danske adresser har adgang til en forbindelse med mindst en gigabit i sekundet, lyder det i ny telepolitisk aftale, som et bredt flertal i Folketinget står bag. Teleindustrien forventer at det vil koste seks mia. kr.
Artiklen er ældre end 30 dage

98 procent af alle bolig- og virksomhedsadresser skal i 2025 være dækket med en infrastruktur, der kan levere 1 gigabit/s i downloadhastighed, mens de resterende 2 procent skal have adgang til minimum 100/30 Mbit/s.

Sådan lyder den overordnede ambition i en ny telepolitisk aftale, som alle partier i Folketinget undtagen Nye Borgerlige indgik tirsdag aften.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
23. december 2021 kl. 14:02

Jeg bor selv i København og her har vi kun mulighed for almindelig ADSL forbindelse med maks på 40/10 mbps (på mobilt bredbånd kan vi nogle gange, midt om natten, komme op på 100/40 mbps). Der har været planlagt et fiber projekt igennem knap 3 år som ikke er kommet nogen vegne, som nu også er blevet afblæst af operatøren/levarndøren (ikke TDC Net). Vi bor ikke et besværligt sted at lægge fiber ud, det er et helt amindeligt villakvarter med flere bus linjer lige i nærheden. Hvis man kigger på www.tjekditnet.dk så har der indtil for ganske nyligt stået at vi havde mulighed for fiber og dermed mere end 100 mbps, men data er baseret på hvad operatørene selv melder ind og det gør de åbenbart lige så snart de planlægger et projekt (unaset om det så reelt bliver til noget eller ej), så det er ret misvisende og man kan derfor ikke regne med data.

6
23. december 2021 kl. 13:47

Brug Starlink og lad være med at brænde flere støttekroner af. 100mbps er mere end rigeligt for almindelig forbrug for tiden.

5
23. december 2021 kl. 11:34

Teleselskaberne er ikke klar til at levere 5G løsninger som kan understøtte mange af industriens behov, specielt i forhold til automatisering. Derfor er den grønneomstilling delvist besværligtgjort da industrien ofte ikke ønsker at investere i nyt grønnere udstyr uden også samtidig at kunne automatisere. Så hvis de politiske partier vil hjælpe med at fremme den grønne omstilling i industrien, så skal de også kigge på hvilke forusætninger der skal være på plads før dette kan gøre.....heriblandt tilstrækkelige private 5G frekevenser.

4
23. december 2021 kl. 11:23

Starlink er interessant, men deres pristruktur er ikke særlig forbrugervenlig endnu. Så det er vel nok mere interessant for folk som har begrænset mulighed for konnektivitet og har plads til at sætte modtage/sende udstyret op og til visse use-cases for indutrien.

3
22. december 2021 kl. 14:12

Prøv at Google Starlink. ? Og jo det er kommet til dk.