Ny smartphone har integreret infrarødt krops-termometer

Plus6. juni 2020 kl. 10:004
Ny smartphone har integreret infrarødt krops-termometer
Illustration: Honor.
Huaweis nye Honor Play 4-serie er i stand til at måle kropstemperatur med et infrarødt termometer bag kameraet. Det er dog uklart hvor nøjagtig temperaturmålingen faktisk er.
Artiklen er ældre end 30 dage

En af de tidligste symptomer på covid-19 er en pludselig stigning i kropstemperatur. Det fik myndigheder verden over, især i Asien, til at måle temperaturen på sine borgere for at spotte corona-smittede, og derfor ligner det også det helt rigtige tidspunkt for kinesiske Huawei at lancere det første integrerede infrarøde termometer der kan måle kropstemperatur direkte med en smartphone.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
8. juni 2020 kl. 00:02

Eller selve øret. Det burde faktisk være muligt at lave målingen kontinuerligt på den måde. Hvis altså brugeren jævnligt taler i telefon med håndsættet til øret.

Ellers er der jo smart watches, der kan overvåge rigtigt mange ting.

3
7. juni 2020 kl. 21:23

hvorfor vil en temperaturmåling vha en mobiltelefon være en kæmpehjælp ? skal vi så alle (i smug måske endda) begynde at måle hinanden forfra og bagfra ?

2
7. juni 2020 kl. 11:28

Ja IR-temperaturmåling (der i sin egenskab kun er en tilnærmelsesvis overfladetemperatutmåling) i ukyndige hænder er faktisk noget unøjagtigt bras. Det er på sin vis rystende så stor lid man sætter til denne målemetode i sundheds og fødevaresektoren.

1
7. juni 2020 kl. 09:23

Det vil være en kæmpe hjælp til os alle hvis det bliver muligt at måle infrarød temperatur med en smart phone. I en periode med nød, så som krig, udvikles ofte udstyr som bruges civilt senere. Lad os håbe corona krigen starter bølgen af ir-målere i smart phones. En nøjagtighed på 1 grad er ofte tilstrækkelig, måske forbedret til 0,5 grader ved mindre afstand (eks. 30 cm) eller 0,1 grad hvis materialet man måler på er kendt. Med ir målinger skal overflader ofte være mørke eller matte for at kunne give retvisende målinger og en blank overflade kan godt give en helt forkert måling, så disse forholdsregler skal følge de app’s der udvikles så man som bruger måler korrekt.