Ny Samsung telefon overopheder på fly efter landing

En Samsung Galaxy A21 er overophedet og begyndt at gnistre voldsomt efter et Alaska Airlines fly landede i Seattle, udtaler en talsperson for Alaska Airlines. Det skriver mediet Mashable. Flypersonalet brugte en brandslukker til at håndtere telefonen, og passagererne var nødsaget til at bruge evakueringsramperne, da flyets kabine var voldsomt tilrøget.

Alaska Airlines meddeler, at to passagerer skulle behandles på et hospital, men Seattle-Tacoma International Airport forsikrer om, at der kun var mindre skrammer og sår blandt de andre passagerer. Samsung har angiveligt skrevet til Mashable via mail, at »man er opmærksom på situationen« og er ved at »indlede en grundig efterforskning«.

Et tilbagevendende spøgelse

Der er godt nok tale om en telefon i den billige ende, men i 2016 trak Samsungs Note 7, der var en high-end telefon, en del uønskede overskrifter, da batteriet i adskillige tilfælde fik telefonen til at overophede og smelte - dengang var telefonen endda skyld i en lignende situation, hvor man også måtte evakuere et fly inden afgang. Der blev rapporteret om mindst 100 tilfælde i USA og Sydkorea, hvor telefonen overophedede i lommen, i hænderne på folk eller under opladning.

Læs også: Samsungs reaktion på eksploderende mobiler: Vi giver pizza

Samsung indledte en større efterforskning, der fandt frem til to årsager til defekten. I nogle tilfælde var der en fejl i øverste højre hjørne af batteriet, hvor de negative elektroder havde tendens til at bøje, hvilket fik de positive og negative poler til at komme i kontakt. Det resulterede i en kortslutning, der antændte batteriet.

I andre tilfælde var der simpelthen tale om en produktionsfejl, hvor leverandøren lavede en sjusket svejsning i batteriet, der fik de positive og negative elektroder til at mødes. Udover det fandt de også eksempler på manglende isolationstape, der skulle holde elektroderne adskilt.

Inden Samsung offentliggjorde resultaterne af deres efterforskning, var Samsungs chef ude og love offentligheden, at det skulle være slut med brændende telefoner. Man tog endda aktive tiltag, der skulle forhindre noget lignende i at ske. Den sydkoreanske fabrikant ville fremover tage deres lithium-ion-batterier gennem otte tests, før de kunne godkendes, og man ville også oprette en rådgivende bestyrelse med fokus på batterier.

Om hændelsen i Seattle blot er et enkeltstående tilfælde, eller Samsung kan se frem til endnu en omgang negativ omtale, vil tiden vise. Firmaet selv har ikke meldt andet ud om episoden end det skriftlige svar til Mashable.

Læs også: Fabrikken bag Samsungs brændende batterier i flammer

Emner : Batteri