Ny produktionsmetode til Lego indstillet til Produktprisen

4. oktober 2012 kl. 20:35
Lego ændrede støbeproces og pakning af ensfarvede Legoklodser, og det har sænket omkostningerne til halvdelen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Med rundt regnet 2.000 forskellige små Legoklodser at vælge mellem kræver det immervæk en del logistik at få støbt og fyldt en lille pose med to runde, en firkantet og tre flade figurer til at indgå i en Legoborg.
Delene skal først sprøjtestøbes i hver sine forme, fyldes i store transportkasser, ud på et lager, hvorfra de senere skal sendes til pakkeriet i forhold til produkternes styklister. I pakkeriet skal emnerne omhældes og tilfødes pakkelinjen for at fylde poserne med den rigtige blanding af de forskellige dele. En vægt vejer, om der er, hvad der skal være i posen.

Og hvis du nogen sinde har undret dig over, hvorfor der var en ekstra af de helt små dimser i din pose, skyldes det ikke betænksomhed fra Legos side. Det skyldes det simple forhold, at vægten, der vejer posens indhold, har svært ved at måle de helt lette dele, og derfor overdoserer Lego det mindste indhold for en sikkerheds skyld.

Den tid er dog ved at være forbi. I hvert fald for en del af produktionen. Lego satte et team med forstand på pakketeknologi og sprøjtestøbning sammen, og de kom ud med en løsning, hvor Lego nu kan støbe og pakke dele i en og samme proces. En løsning der er indstillet til Ingeniørens Innovationspris i år og dermed deltager i opløbet om Produktprisen 2012.
»Når farverne er ens, kan vi støbe en hel poses indhold på en gang og pakke den på stedet,« siger Claus Jørgensen der er director i R&D Processing.
»Og dette betyder, at vi kan producere en ny pose Lego på den nye måde til under 50 procent af omkostningerne af, hvad det kostede tidligere.«

Den nye arbejdsgang sker med kun én støbeform i stedet for som tidligere med en til hver af emnerne, og posepakningen direkte ved støbemaskinen sparer logistik. Endelig betyder udviklingen af en ny superfølsom vægt også, at overdoseringen af de mindste emner er en saga blot.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lego benytter nu det nye system på 11 af sine rundt regnet 1.500 støbemaskiner verden over. Men det er en idé, der lagt mærke til i Legos produktudvikling, hvor den vil brede sig til produktionen af nye Lego-produkter, oplyser Claus Jørgensen.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med


Illustration: Marci Papineau Gottlieb.


[Læs alt om Produktprisen her](https://ing.dk/produktprisen)

Et væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at
vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.
Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.
Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november.
[Se programmet og tilmeld dig her](https://ing.dk/modules/fsArticle/index.php?articleid=132903)

Anbefal produkt

De mest anbefalede produkter deltager i efterårets finaleafstemning til 'Læsernes pris'

Det kræver en Facebook-konto, for at man kan aflevere sin stemme.

Dokumentation

Læs indstillingen fra Lego

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger