Ny pc-orm går efter antivirusprogrammer
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ny pc-orm går efter antivirusprogrammer

En ny computerorm, W32.gone.worm, har siden i går eftermiddags spredt sig hastigt, og regnes allerede nu for at være meget agressiv. Ifølge BBC Online er USA, England og Frankrig de værst ramte ud af 17 lande, der allerede har været udsat for Gone-ormen.

Ormen spredes gennem Microsoft Outlook-programmer og chatprogrammer som f. eks. ICQ. En Gone-inficeret email har en vedhæftet fil, der foregiver at være en screen saver kaldet "Gone.scr" - i emailens emnefelt står der bare "hi", mens der i selve emailen står "How are you? When I saw this screen saver, I immediately thought about you. I am in a harry, I promise you will love it!"
Hvis brugeren dobbeltklikker på den vedhæftede fil, begynder gone-virussen at plyndre adressebogen i Microsoft Outlook for at sende sig selv videre. Derefter forsøger den at lukke alle aktive programmer og begynder at ødelægge bestemte systemfiler.

Gone kommer hurtigt efter badtrans-ormen, som også benyttede sikkerhedsbrister i Microsoft Outlook. Men specielt for gone-ormen er, at den også går efter at ødelægge eller slå antivirus-programmer fra. Gone leder desuden efter firewalls og andre sikkerhedssystemer for at slå dem fra og dermed efterlade computere åbne over for nye angreb.

Eksperter i IT-sikkerhed sammenligner gone-ormen med blandt andre Love-Bug, der hærgede i foråret 2000 og inficerede én ud af hver 28 email. Gone inficerer én ud af 36. Gone spås dog ikke at kræve så meget oprydningsarbejde efter et angreb som Nimda eller Sircam, der indtil videre står for halvdelen af samtlige virusangreb i 2001.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten